‘In 10 stappen Meesterlijk CONTACT’; BOEKLANCERING 9 SEPTEMBER 2021

Waar het boek ‘In 10 stappen Meesterlijk CONTACT;
neem als empathische jurist de regie in communicatie ‘ over gaat?

Juristen zijn taalpuristen. Tijdens je studie, alle (beroeps)opleidingen en (vakinhoudelijke) cursussen die je volgt, leer je om op de juiste manier te formuleren wat er zich juridisch inhoudelijk tussen mensen afspeelt. Wat is exact de casus, naar welke wetsartikelen kun je dat vertalen en wat is dan het gevolg voor de partijen die daar bij betrokken zijn?

Daarnaast heb je geleerd om de juridische inhoud op een juiste manier voor het voetlicht te brengen. Zo was ik tijdens mijn studie Nederlands Recht lid van DiCiT, een pleitvereniging op de Universiteit in Tilburg. Daar leerde ik met diverse oefenrechtbanken de juridische inhoud op een prettige manier te bepleiten.

Wat mij, na al die jaren werkzaam geweest te zijn in de praktijk is opgevallen, is dat je niet leert hoe je de vraag achter de vraag boven tafel krijgt. Hoe voer je een diepergaand gesprek met een cliënt? En: hoe ga je als jurist om met de emoties van cliënten; benoem je die juist wel of niet? Deze vragen hebben mij vaak bezig gehouden. En, ik merk aan de mensen die mijn coachpraktijk vinden of die deelnemen aan mijn opleiding tot ‘meester in contact’, dat zij ook met deze vragen worstelen.

Er is namelijk zoveel meer informatie beschikbaar dan de juridisch inhoudelijke. De psychologische aspecten van gespreksvaardigheden zijn in mijn beleving nog steeds onderbelicht. Waarom zegt iemand wat hij zegt, waarom doet iemand wat hij doet?
De inzichten die ik in mijn rol als coach in het menselijk gedrag heb gekregen zijn zo waardevol, dat iedere jurist die in mijn beleving tot zijn of haar beschikking zou moeten hebben.

Anders gezegd: ‘there is more than meets the eye’. ‘The things that we see and do not say, play a big role in our day to day contact’. Waar het om gaat, is dat je beseft dat er zich -los van de juridische inhoud waar een gesprek over gaat- zoveel meer afspeelt dan wat er gezegd wordt. Daarmee bedoel ik gedragspatronen die bepalen wat en hoe iemand iets zegt, hoe het brein bij ieder mens anders functioneert en hoe zich dit uit en last but not least: non-verbale communicatie die zichtbaar is in lichaamstaal.

Vooral voor mensgerichte juristen, die een ander niet willen kwetsen en voor wie het van belang is wat en hoe er iets tegen ze gezegd wordt, is het van belang om over de juiste taal te beschikken om zich te kunnen uiten. Voor hen is de manier waarop zij iets tegen een ander zeggen van groot belang. Het is mijn grootste wens deze empathische juristen te empoweren door handvatten te bieden zodat ze weten hoe anders te communiceren, op een manier die bij hen past.

Met het volgen van de 10 stappen in dit boek, krijg jij een meesterlijk contact met de ander. Je hebt de tools in handen om te begrijpen wat er op alle genoemde vlakken gebeurt in communicatie. Daarnaast beschik jij na het lezen over praktische vragen die jij aan jezelf en de ander kunt stellen. Je leert als jurist als het ware een nieuwe taal, om letterlijk en figuurlijk op een ander niveau met je gesprekspartner te communiceren.

Wil jij het boek vast bestellen?

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je het boek vast bestellen? Dat kan via deze link. Zodra het boek uitkomt krijg jij het met de post thuis gestuurd.

En als je graag bij de boekpresentatie wilt zijn, noteer dan vast in je agenda: 9 SEPTEMBER 2021.
Wil je op de hoogte blijven van het boek en andere wetenswaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, waar je je op ieder moment ook weer voor kunt afmelden.

Wat anderen over het boek zeggen?

De eerste recensies over het boek zijn binnen!

‘Een waardevol en inspirerend boek’
Lezend in ‘In 10 stappen Meesterlijk contact’ is duidelijk: dit boek ‘was meant to be’. Geschreven vanuit de innerlijke drijfveer van Tamara: ‘From Force to Fun; Dancing to your Inner Tune’. Vanuit haar hart, met passie en plezier. Een aanrader voor iedere jurist die, gebruikmakend van het in het boek geboden ‘Meesterlijk CONTACT Model’ wil leren om, net als de auteur, ‘meester te worden in contact’! Met haar heldere kijk nodigt Tamara ons uit om (ingeslepen) communicatieprocessen tegen het licht te houden en te kijken waar verbetering mogelijk is. Om communicatie naar een hoger (of diepgaander) level te trekken. ‘Echt’ luisteren naar en communiceren met elkaar. Niet alleen met cliënten, maar bijvoorbeeld ook met collega’s. Een waardevol en inspirerend boek!’ Jiske Prinsen-den Ridder, directeur/bestuurder bij Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg

‘Een praktisch handboek, voor iedere empathische professional’
Alle jaren van zelfhelpboeken, lezen over hoogsensitiviteit, het volgen van (inzicht) therapieën en het geven van het vak communicatieve vaardigheden aan eerstejaars HBO-studenten lijken samen te komen in dit praktische boek. Nuttige inzichten, modellen en “labels” komen samen in de tien stappen die leiden tot meesterlijk contact. Als mannelijke professional in het juridisch werkveld kan ik heel goed uit de voeten met de inzichten en opdrachten in dit boek. Het geeft mij in ieder geval het gevoel dat ik op de goede weg ben, en dit boek zal dat alleen maar kunnen verbeteren. Gezien de gebruikte modellen en inzichten, is dit zo’n boek dat je na een dag met besprekingen er even op na kunt slaan om kort te reflecteren op de (meta) communicatie van die besprekingen. Wat ging goed, wat kan beter, en wat ga ik een volgende keer niet meer doen. Een praktisch handboek, voor iedere empathische professional.’Paul Alofs, legal counsel (Yacht, Rabobank)

CONTACT

Neem contact met ons op als je samen met ons een boompje op wilt zetten , we staan je graag te woord!

*
*
*
ST!R
Algemene voorwaarden