BLOG


Terug

Coaching voor Juristen

 

Coaching voor Juristen: noodzaak of ambitie?

Een jurist die een coach nodig heeft is dat een contradictio in terminis?
Zit er een tegenstelling in deze begrippen of juist een dubbele betekenis? Wat vind jij??

Graag leg ik de volgende vraag aan je voor: Een jurist die een coach inschakelt:
a. faalt, is ziek of hoort niet thuis in zijn of haar vak; of
b. stelt zich kwetsbaar op en wil zich ontwikkelen en groeien in zijn of haar vak.

In mijn overtuiging is het antwoord op de vraag het gestelde onder b.
Een jurist die een coach inschakelt heeft lef! Lef om te kijken of het KLOPT wat hij of zij doet:

K             Kijkt naar zichzelf
L             Luistert naar zichzelf
O            Opent zich voor mogelijkheden
P             heeft Plezier om zichzelf
T             is Trouw aan zichzelf.

Deze acronym zat ineens in mijn hoofd toen ik een paar jaar geleden op vakantie was. En nu jaren later klopt het voor mij nog steeds. Omdat het, naast mijn logo, symbool staat voor datgene dat alle coaching en training die ik zelf gevolgd mij heeft gebracht. Dat ik met een andere blik kijk naar mezelf. Dat ik luister naar mezelf, naar mijn intuïtie èn naar mijn hoofd. Dat ik me open gesteld heb voor nieuwe dingen, dat ik zonder te oordelen en met een open hart kijk naar mezelf en de mensen om me heen. Dat ik plezier kan en mag hebben in mijn vak en dat mijn humor mij helpt om plezier om mezelf te hebben door van een drama een klucht te maken. Dat helpt om te relativeren en weer meester te worden over mijn gedachten.
Dat ik (weer) geleerd heb om trouw te zijn aan mezelf door uit te gaan van mijn kwaliteiten en talenten.

Door me te laten bijstaan door ervaren trainers en coaches en die tijd, die energie en dat geld in mezelf te investeren heb ik veel geleerd. Ik heb het ervaren als een kadotje aan mezelf; een schouderklopje aan mezelf. Nu is het tijd om alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan te delen met andere professionals, met name juridische professionals. Mensen die de lat voor zichzelf hoog leggen en de beste willen zijn in hun vak. Waarom wil ik dat? Juristen zijn ook maar mensen. Toch?! Ik wil hen laten zien maar vooral laten ervaren dat het je enorm helpt, zowel privé als in je carrière als (kandidaat)notaris, advocaat, juridisch medewerker, jurist, rechter (in opleiding), gerechtsdeurwaarder, bedrijfsjurist of welke juridische functie dan ook, om jezelf de tijd te gunnen om eens stil te staan bij je eigen ontwikkeling. Jezelf af te vragen doe ik waar ik goed in ben en blij van wordt? Je bewust worden van je kwaliteiten en talenten die jou als mens uniek maken, waardoor jij een meester bent of wordt in je vak!

Ik begon mijn blog met de vraag: Coaching voor Juristen: noodzaak of ambitie? Het is mijn ambitie!
Maar tegelijkertijd is het naar mijn mening ook een noodzaak. Geen tegenstelling dus maar een dubbele betekenis. De tijd is aangebroken dat juristen ook de rechterkant van hun brein, hun EQ, ontwikkelen. Omdat dàt is waar het in de toekomst in de juridische dienstverlening om draait. Daarmee kun jij als jurist voor jouw klanten het verschil maken. Het volgen van tweede master is steeds meer een trend.
Wat kun jij anders doen om op te vallen en nog beter te worden?
Investeer tijd en energie in je eigen ontwikkeling door te sparren met een coach. Iemand die jou helpt om jouw unieke vaardigheden te ontwikkelen. Een expert die jou aan de zijlijn begeleidt.
Zodat jij de beste jurist wordt in en op het juridische speelveld.

Wil jij dit? Dan ben jij mijn ideale klant en gaan we er samen voor zorgen dat het klopt voor jou!

Heeft mijn blog je geholpen en wil je nog meer – gratis! – tips en adviezen ontvangen uit onze praktijk? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief door een mail te sturen naar info@meesterlijkcontact.nl. Deze aanmelding verplicht je, net als het lezen van deze blog, tot niets.

ST!R
Algemene voorwaarden