BLOG


Terug

Doorbreek de barrière in jouw carrière

Dagelijks spreek ik juristen. Avocaten, notarissen, bedrijfsjuristen. En wat mij opvalt is dat ze zich zelf vaak ‘gevangen’ voelen. Ze bevinden zich een soort gouden kooi. Ze zitten in een vak waar ze voor gekozen hebben maar ervaren allerlei belemmeringen. Begrenzingen. Barrières in hun carrières. En ze hebben geen idee hoe ze dit kunnen doorbreken….

Een voorbeeld van een advocaat die ik gecoacht heb: ‘Ik vraag me heel vaak af of ik wel goed genoeg ben. Kan ik het wel, ik wil zoveel meer in mijn vak maar kan het niet kwijt en durf het niet te bespreken met mijn baas. Ik ben toch meer dan alleen mijn juridische kennis…?’.

Dat is waar het over gaat. Jij als persoon bent goed genoeg zoals je bent. Je juridische kennis en kunde is een deel van jou. Maar jij bent zoveel meer dan deze kennis! Jij bent UNIEK. Met jouw persoonlijke eigenschappen, waarden, normen, drijfveren en motivatie kun jij het verschil maken in de juridische dienstverlening. Je hebt als jurist geleerd dat je alleen maar een goede jurist kunt zijn als je heel veel weet. Bij de ‘Big Five’ kom je alleen maar terecht als je cum laude bent afgestudeerd. Dus wat gebeurt er tijdens je studie en zodra je begint met werken? Je gaat nog meer ‘kennis vreten’. Een goede jurist ben je pas als je alles weet….. Toch?!

Ik weet intussen beter. Ja een jurist moet de juiste kennis bezitten. Je bent een specialist en moet weten waar je het over hebt. Maar als ik er op terug kijk is er in de 18 jaar dat ik als jurist gewerkt heb heel veel tijd, geld en energie gestoken in de ontwikkeling van mijn juridische kennis en kunde maar niet in mijn persoonlijke ontwikkeling. Dat is waar het bij mij is mis gegaan. En dat is ook waar het dagelijks bij andere juristen mis gaat. Ze zijn zichzelf volledig kwijt. Hun identiteit/ego is volledig gebaseerd op kennis. Op wat ze weten. Ze hebben geen idee waar ze als mens goed in zijn. Als ik ze deze vraag stel ‘waar maak jij het verschil voor jouw cliënten’? gaat het antwoord altijd over hun kennis ‘ik ben een expert in arbeidsrecht’.

Jij bent meer dan de kennis die je hebt! Stel jij jezelf wel eens de volgende vraag: waar ben ik nu echt goed in? Wat kan ik wat niemand anders binnen kantoor zo goed kan als ik? DAAR kun jij het verschil mee maken als jurist. En dan heb ik het dus niet over specialisatie binnen een vakgebied. Maar over een menselijk aspect van jou. Welke persoonlijke eigenschap, welk talent heb jij dat niemand anders heeft? Als je dat talent verder ontwikkelt kun jij het verschil maken voor jouw cliënten. Op jouw manier. Leer vertrouwen op je persoonlijke eigenschappen. En: benut je talent!

Waarom is het belangrijk om je talent te benutten? Omdat jij daar het verschil kunt maken voor jouw cliënten. Maar daarnaast en vooral omdat het gebruiken van je talent je energie oplevert. Het zorgt voor plezier in je werk. En als je werkt met plezier en je werk je energie geeft in plaats van dat het energie vreet kun je beter omgaan met stress. Zodat een eventuele burn-out ook wordt voorkomen. Een win-win situatie dus…

Zou jij willen weten wat jouw talent is en/of zou je willen leren vertrouwen op jezelf? Jouw eigen-wijsheid en niet alleen op boekenwijsheid? Wil jij de barrière in jouw carrière doorbreken? Meld je dan nu aan voor de training Meester over je gedachten. Aanmelden kan nog voor de training op 10 december in Oisterwijk. Deze staat open voor allerlei soorten juristen (advocaten, notarissen, (bedrijfs)juristen. Het aantal plaatsen is echter beperkt tot 12 personen. Aanmelden voor de training op 15 december in Utrecht is alleen mogelijk voor advocaten of juristen (via Berghauser Pont Academy). Meer info is beschikbaar via training@meesterlijkcontact.nl.

Ben jij er klaar voor om door te breken? Dan zal ik jou ondersteunen in het ont-dekken en ont-wikkelen van jouw talent! Zodat jij de barrière kunt doorbreken in jouw carrière. Weet jij het zeker? Meld je dan nu aan via training@meesterlijkcontact.nl.

Wil je eerst meer informatie of  jij er klaar voor bent om door te breken? Bel dan naar 06-12557140. De training werkt alleen voor juristen die echt willen! Twijfel je? Bel me, dan luister ik of jij een geschikte kandidaat bent.

Meesterlijke groet,

Tamara

ST!R
Algemene voorwaarden