BLOG


Terug

Durf jij te springen?

 

 

Ik zag deze hinkelbaan en werd getriggerd. Als kind heb ik heel wat afgesprongen op het schoolplein.
Nu kijk ik heel anders naar dit plaatje. Ik zie het als een ladder en aan het eind van de ladder staat: “hemel”.

Als jurist ben ik altijd gefocust geweest om zo snel mogelijk te klimmen op de (carrière) ladder om uiteindelijk “de hemel” te bereiken. Keihard werken 5 dagen per week. Als jonge dertiger ging ik, omdat ik kinderen kreeg, eerst terug naar 4 dagen en vervolgens naar 3 dagen. Nog steeds werkte ik keihard. Maar vooral ook efficiënt. Ik propte het werk van 5 dagen in 4 en daarna in 3 dagen. Maar hoe hard ik ook werkte, ik steeg niet meer op de ladder. Dat kan toch niet als je maar 3 dagen werkt? Als kandidaat-notaris, advocaat of topjurist is 3 dagen werken echt not-done. Tenminste als je ambitie hebt om notaris, partner, of lid van een maatschap te worden of op een andere manier op de (carrière) ladder te klimmen.

Het is de hoogste tijd dat dit gaat veranderen. Dat werkgevers ervaren dat het zonde is dat zoveel goede juristen de arbeidsmarkt verlaten. Als werkgevers de toegevoegde waarde inzien van deze hardwerkende juristen, bijvoorbeeld dertigers, die goed getrainde juristen zijn maar die ook andere dingen in het leven belangrijk vinden. Door deze juristen te laten doen waar zij goed in zijn. Door ze ruimte te geven hun werk in te vullen op hun eigen manier, op de hen gewenste tijd, op een door hen gewenste plek (thuis of op kantoor) en in hun eigen tempo. Maar ook door in ze te investeren in persoonlijke ontwikkeling in plaats van alleen te focussen en te investeren in juridische kennis en kunde. Op die manier blijft er veel kennis en ervaring in de juridische dienstverlening behouden die anders verloren gaat.

Herken jij jezelf in dit voorbeeld? Ben jij een hardwerkende jurist en zou je ook wel eens een stapje terug willen doen? Doen waar jij goed in bent maar niet ten koste van jezelf? Begin dan bij stap 1 door jezelf de volgende drie vragen te stellen: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? En ja de sprong terug naar 1 is misschien lastig, maar wiebelen of stilstaan op de ladder brengt je ook niet waar je zijn wilt. En eraf vallen al helemaal niet dat weet ik uit eigen ervaring. Ik ben benieuwd wat dit inzicht je brengt en als je hulp nodig hebt bij het nemen van de eerste stap of sprong dan helpen wij je graag!

Heeft dit je geholpen en wil je nog meer – gratis! – tips en adviezen ontvangen uit onze praktijk? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief door een mail te sturen naar info@meesterlijkcontact.nl. Deze aanmelding verplicht je, net als het lezen van deze blog, tot niets.

ST!R
Algemene voorwaarden