BLOG


Terug

Gun jezelf een kadootje!

“Yesterday is history, tomorrow is a mistery.
Today is a gift.
That is why it is called the PRESENT”

Drie weken geleden, bij de start van 2016, ben ik begonnen met het weggeven van gratis inspiratietips.

Ik kreeg trouwe volgers. Die mijn tips ontvingen. En me vertelden hoe fijn ze het vonden deze tips te ontvangen. Deze juristen waren op zoek naar “iets”. Ze wilden  gezien worden, gehoord worden en zich gewaardeerd voelen. Ik heb mijn uiterste best gedaan ze dat in deze 3 weken te geven.
Door deze inspiratietips hebben ze ervaren dat ik zie waar ze mee worstelen, dat ik hoor wat zij bedoelen als ze vertellen waar ze in hun werk iedere dag tegen aan lopen. En misschien wel het belangrijkste:
ik hoop uit de grond van mijn hart dat ze zich gewaardeerd voelen. Dat zij het waard zijn om gratis tips te ontvangen. Gewoon om wie ze zijn. Niet om wat ze doen. Omdat ik ze dat gun. En mijn levenslessen met hen en met jou wil delen. Om hen en jou te ondersteunen. Omdat ik daar zelf, toen ik op zoek was naar “iets”, zo hard naar op zoek was en niet kon vinden.

Omdat mijn grootste kado jouw glimlach is.

Daarom heb ik gisteren onder de trouwe volgers van deze tips een gratis coachgesprek verloot.
Vandaag maak ik de winnaar bekend: van harte gefeliciteerd Stéphanie!
Wij gaan een afspraak plannen samen, leuk!

De laatste en misschien wel belangrijkste tip die ik vandaag heb gegeven wil ik ook graag hier delen.
Deze tip is: zorg goed voor jezelf. Jezelf gezien, gehoord en gewaardeerd voelen begint bij JEZELF.
Kijk naar jezelf wat je iedere dag doet. Luister naar wat je tegen anderen en je cliënten zegt. En waardeer jezelf voor alles wat jij iedere dag doet in je werk. Geef jezelf een schouderklopje.
Als je wacht op de waardering van bijvoorbeeld je baas kun je lang wachten.

Laat je plezier in je werk en je leven niet afhangen van datgene dat er buiten jou gebeurt. Neem de regie in eigen hand. Hang je eigen slingers op en geniet van de unieke bijdrage die jij iedere dag mag leveren. Ben er trots op dat jij die jurist bent die dat jouw cliënten brengt!

Gun jezelf een kadootje. Wat dat is bepaal jij. Koop een bos bloemen. Ga naar de film. Laat je lekker masseren. Het maakt niet uit wat, maar doe iets voor jezelf. Iets waar jij blij van wordt.
Niet morgen, niet overmorgen. Maar NU. Vandaag.

Want, zeg eens eerlijk, wanneer gun jij jezelf een kadootje?
Mijn grootste, life changing, kado dat ik mezelf gegund heb was toen ik met een burn-out thuis zat.
Wat ik heb gedaan? Ik heb het heft in eigen hand genomen en me aangemeld voor een training.
Om de een of andere reden gunde ik mezelf vóór mijn burn-out nooit zoiets. Ik nam nooit tijd voor mezelf. Ik nam nooit tijd om stil te staan. Ik nam nooit tijd voor bewustwording. Ik nam nooit een adempauze.
Ik was altijd bezig met het voldoen aan verwachtingen van anderen. Of aan verwachtingen waarvan ik dacht dat anderen die van mij hadden.

Een half jaar vóór mijn burn-out belandde ik met een dubbele longontsteking in het ziekenhuis. De artsen konden niets vinden. Ik kreeg letterlijk, maar ook figuurlijk, geen lucht meer. Twee dagen later stond mijn baas aan mijn bed in het ziekenhuis. Om te zien hoe het met me was. Maar in dat gesprek kwam ook aan bod hoe het stond met het project waar ik mee bezig was. Dat het snel op de rit moest en dat hij hoopte dat ik snel weer op kantoor zou zijn.

Zo gunde ik mezelf nauwelijks de tijd om lichamelijk te herstellen. Het werk moest af, toch ?!
Dat was mijn verantwoordelijkheid. Althans zo voelde ik dat. Ik luisterde niet naar de grens die mijn lijf heel duidelijk had aangegeven. Even rust nemen. Even rustig ademhalen. Stoppen met rennen en vliegen.

En toen kwam het moment dat ik op een dag op kantoor achter mijn bureau zat. Ik wist niet meer hoe ik naar kantoor gereden was. Ik zat als een zombie naar mijn computerscherm te staren. Ik had geen idee wat ik ook al weer moest doen. Compleet blanco was ik. Wat kwam ik hier ook al weer doen?

Mijn huisarts feliciteerde mij. Ze zei: je hebt een burn-out. Gefeliciteerd.
Gefeliciteerd???  “Jij hebt nu de kans om het anders te doen. Gebruik deze wake up call.
Zie het als een kadootje.”

Nu, ruim 5 jaar later, zie ik het inderdaad als een tweede kans. Omdat ik zoveel geleerd heb buiten de juristerij. Door coaching en trainingen te volgen. Tijd te investeren in mezelf. En te ontdekken: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik. En al die kennis en ervaring nu te mogen delen met andere juristen.
DAT is voor mij echt een kadootje.

Nu ik andere juristen inspireer. En me daar ook steeds meer bewust van word, kom ik erachter welk kado ik te bieden heb. Wat de dienst die ik lever waard is. Voor een nieuwe generatie van juristen.
Juristen die zorgen voor zichzelf.

Juristen die tijd willen investeren in hun bewustwording, groei en ontwikkeling als mens.
Juristen die willen ontdekken waar ze goed in zijn.
Juristen die hard willen werken èn met hun hart willen werken.
Juristen die niet alleen maar willen werken aan targets en omzet.
Juristen die willen werken met bezieling en plezier.
Die hun cliënten oprecht van het juiste advies willen voorzien.
Nieuwe generatie juristen.
Die meer aandacht willen voor het menselijke aspect in de juridische dienstverlening.
En die daar zelf een bijdrage aan willen leveren. Door zichzelf te zijn.

In de training word meester over jezelf leer ik je hoe jij de nieuwe generatie jurist wordt.
Hoe jij de regie neemt over je jouw carrière en leven.

Donderdag 28 januari 2016 geef ik de training.
Twijfel je nog of de training iets voor jou is? Bekijk dan eens het filmpje op YouTube: “doen is de beste manier van denken”. Wil je dan eerst nog meer over mij weten? Op mijn site kun je mijn mission statement lezen. Maar ook referenties van mensen die de stap hebben genomen. Lees wat het hen gebracht heeft.

Kijk maar wat goed voelt, kijk maar of jij je de stap durft te nemen.
Aanstaande donderdag 28 januari kun jij starten.

Ik wens je een heel fijn weekend!

Tamara

ST!R
Algemene voorwaarden