BLOG


Terug

Hoe krijg je inzicht in waarom je doet wat je doet?

In mijn 1 op 1 coachtrajecten en in teamcoaching maak ik gebruik van DISC.

De DISC® Persoonlijkheidsanalyse is een instrument dat diverse psychologische motivatoren meet van menselijk gedrag. Het brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. Waarom hebben sommige mensen bijvoorbeeld weerstand tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken? Waarom nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? Of waarom zijn sommige mensen zo flexibel en hechten anderen aan procedures?

DISC is ruim 90 jaar geleden ontwikkeld door psycholoog en professor dr. William Marston aan de Harvard Medical School. Het DISC instrument is op verschillende onafhankelijke universiteiten onderzocht op validiteit en betrouwbaarheid. Uit deze studies blijkt dat het instrument meet waarvoor het ontworpen is (validiteit) en hoog scoort in de herkenbaarheid van de uitslag door deelnemers (betrouwbaarheids-score rond de 90%).

Kortgezegd geeft DISC inzicht in waarom we doen wat we doen.

Vandaag mocht ik bij de start van een nieuw traject met een ervaren advocate weer ervaren hoeveel inzicht de analyse geeft. Hoe voor haar ineens duidelijk werd ‘o, daarom doe ik wat ik doe. Ik dacht steeds ben ik nou gek?
Ik vergeleek mezelf altijd met anderen en dacht dat ik iets fout deed. Nu zie ik dat en hoe ik de dingen doe en zie ik dat dat juist mijn kracht is.’

Als gecertificeerd DISC gebruiker weet ik hoe waardevol dit inzicht voor iemand is.
Als je weet: dit is wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil, gaat er ineens een hele nieuwe wereld voor je open.
En kun je letterlijk en figuurlijk je blik verruimen.

En wat ook belangrijk is: de DISC analyse is geen test.
Er is geen goed of fout of oordeel.
Het geeft je alleen inzicht in je eigen doen en laten èn dat van een ander (je collega, klant, baas, partner enz).

Wil je er meer over weten?
Wil jij de taal ontdekken die iedereen spreekt, maar die veel mensen nog niet kennen?
Neem dan contact met me op en bel me op 06-12557140 of mail naar info@meesterlijkcontact.nl.

ST!R
Algemene voorwaarden