BLOG


Terug

Hoe zorgt u ervoor dat advocaten zichzelf terug verdienen...?

Het aantal advocaat-stagiaires stijgt sinds jaren weer getuige het artikel in Mr.: http://www.mr-online.nl/juridisch-nieuws/28717-meer-nieuwe-advocaten

Kantoren kunnen en willen weer investeren in vers bloed. Juridische talenten die kunnen worden opgeleid tot topadvocaten.
Die de trusted advisors worden voor hun cliënten. Mooi om te zien dat er weer geïnvesteerd wordt in de ontwikkeling en groei van advocatenkantoren.

Wilt u als werkgever zeker zijn van uw return on investment? Dat alle tijd, energie maar vooral geld dat u investeert in deze nieuwe advocaten niet voor niets is en u uiteindelijk ook iets oplevert? Dat deze advocaten niet alleen hun stageperiode maar ook daarna nog bij u blijven werken?

De gemiddelde tijdsduur die een advocaat op dit moment bij een kantoor werkt is 5,5 jaar!!!
En deze gemiddelde tijdsduur neemt nog steeds af….

Net op het moment dat een advocaat echt geld begint te verdienen voor uw kantoor vertrekt hij of zij….
Dat betekent geldverlies! En wel om twee redenen:
1. u mist de omzet van een ervaren advocaat;
2. alles wat u in deze ervaren advocaat hebt geïnvesteerd bent u kwijt! Kapitaalvernietiging dus!
Alle tijd, energie maar vooral het geld bent u kwijt. Alle kosten van de beroepsopleiding, uw kostbare energie en tijd die u in deze advocaat hebt gestoken bent u kwijt.

Na deze 5,5 jaar kunt u dus weer opnieuw beginnen…..

DAT KAN ANDERS!

Als u deze talenten die u nu met veel plezier binnen haalt ook wilt behouden binnen uw kantoor, mag ik dan uw aandacht?

Zorg voor een goede begeleiding. Niet alleen op inhoud. Maar vooral op het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden. Opleiding en ontwikkeling niet alleen in juridische kennis en kunde maar vooral op persoonlijk vlak. Laat jonge advocaten ontdekken wat hun grootste persoonlijke talent is en laat ze dit verder ontwikkelen. Werken vanuit talent en sterke punten zorgt voor werken met plezier. En voorkomt uitval door bijvoorbeeld een burn-out.

Dit is niet uit de lucht gegrepen maar gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek door de Universiteit van Tilburg (Bron: Van Woerkom, M., Bakker, A.B. & Nishii, L.H. (2015). Accumulative Job Demands and Support for Strength Use: Fine-Tuning the Job Demands-Resources Model Using Conservation of Resources Theory. Journal of Applied Psychology, Online first. http://dx.doi.org/10.1037/apl0000033). De conclusie uit dit wetenschappelijk onderzoek is dat het laten ontdekken en ontwikkelen van sterke punten binnen een kantoor leidt tot:
– meer bevlogenheid
– minder ziekteverzuim
– betere prestaties; en
– meer ontwikkeling!

Maak tijd voor echt contact. Een advocaat die zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelt blijft! Ook na 5,5 jaar werkt zo’n advocaat met plezier bij u op kantoor.

Hebt u zelf geen tijd voor deze begeleiding en het maken van contact en/of zoekt u ondersteuning?
Ik heb een speciaal programma ontwikkeld om stagiaires en medewerkers die 3-7 jaar werkzaam zijn in de praktijk te ondersteunen met raad en daad. Stap voor stap begeleid ik hen in hun persoonlijke ontwikkeling als jurist.
Zodat ze een stevigere advocaat worden en daardoor groeien als professional.

Bent u geïnteresseerd en wilt u weten wat Meesterlijk Contact voor u kan betekenen? Neem dan contact op via info@meesterlijkcontact.nl of bel naar 06-12557140.

Met mijn jarenlange ervaring in de juridische dienstverlening weet ik waar ik het over heb. Ik ben een meester in contact maken met juristen en lever maatwerk in begeleiding van juridische professionals.

 

Copyright Meesterlijk Contact 2016

ST!R
Algemene voorwaarden