BLOG


Terug

Meester over je gedachten....?

Ben jij jurist? Dan ben jij meester in de rechten!
Maar ben je ook meester over je gedachten….?

Of neem jij, zoals ik vaak deed, je werk letterlijk mee naar huis en pieker je over dossiers of cliënten?
Ik heb vaak gedacht, als ik thuis weer eens zat te piekeren, waarom kan ik dit niet loslaten? Steeds weer die gedachten over dingen die ik nog niet had gedaan in dossiers. Lastige dingen waarvan ik niet wist hoe ik het moest doen of goed had gedaan. Of ik dacht na over die ene cliënt die zo vervelend had gereageerd op mijn concept-stuk. Je gedachten helpen je om je scherp te houden. Maar als je last van krijgt van de zich steeds herhalende gedachten helpt je dat voor geen meter. Dat besefte ik. Ik voelde het en zag het gebeuren maar ik had geen idee hoe ik deze cirkel zelf kon doorbreken.

Tot het moment dat ik kennis maakte met NLP: Neuro Linguistisch Programmeren. Een gesprek met een coach die deze techniek gebruikte maakte mij ervan bewust dat alleen ik degene ben die mijn gedachten kan sturen. Ik kan zelf bepalen waar ik mijn gedachten naar toe wil laten gaan. Deze coach vroeg mij of ik deze ervaring, dat ik het zelf anders kan doen, kon omschrijven met een metafoor. Geen idee, ook dat had ik nog nooit gedaan. Een beeld dat ik ineens voor me zag was mezelf aan het roer in een zeilboot. Heerlijk genietend van de zon op mijn gezicht, met de wind in mijn rug meedrijvend op het water.
Toen ik dat beschreef werd het voor mij ineens heel helder:

Ik kan zelf mijn koers bepalen. Ik kan niet de wind veranderen,
maar wel de stand van mijn zeilen.

Een heel simpel inzicht zul je misschien denken, maar mij heeft het echt geholpen om meester te worden over mijn gedachten. Ik was er zo door gefascineerd dat ik zelf een NLP training ben gaan volgen om anderen hiermee te kunnen helpen. Deze training heeft mij geholpen definitief een andere koers te gaan varen en mij te richten op coaching. Omdat ik weet hoe zeer het mij heeft geholpen in mijn werk en in mijn leven. En omdat ik deze kennis en ervaring graag met andere mensen wil delen die met dezelfde vragen worstelen.

Herken jij je in mijn verhaal en wil je weten hoe jij je eigen koers kunt varen? Neem dan nu contact met mij op, ik fungeer graag als jouw kompas !

Heeft mijn blog je geholpen en wil je nog meer – gratis! – tips en adviezen ontvangen uit onze praktijk? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief door een mail te sturen naar info@meesterlijkcontact.nl. Deze aanmelding verplicht je, net als het lezen van deze blog, tot niets.

 

 

 

 

ST!R
Algemene voorwaarden