BLOG


Terug

Meester worden in contact levert geld op!

Waarom een strenge baas je minder productief maakt…?
Je leest het in dit artikel in NRCQ vandaag.

http://www.nrcq.nl/2015/12/09/waarom-een-strenge-baas-je-minder-productief-maakt

Empathisch zijn als juridische werkgever levert geld op !
Uit dit onderzoek blijkt dat een strenge baas je minder productief maakt.
Veel managers denken dat wat meer druk op werknemers vanzelf leidt tot betere prestaties en hogere productiviteit. Wat ze werkelijk bereiken, is een verhoging van werkstress en vermindering van betrokkenheid bij hun personeel.

De gevolgen: de gezondheidskosten zijn enorm “een baas die stress veroorzaak is letterlijk slecht voor je hart”, werknemers haken af en gaan op zoek naar een andere baan.

Met onderzoek wordt aangetoond, dat ‘soft’ skills nodig zijn als werkgever of leidinggevende. Ook in de juridische wereld… Uit ‘harde’ feiten blijkt dat je hier als werkgever niet achter kunt blijven. Dus wil jij als advocaat, notaris of  leidinggevende binnen de juridische dienstverlening geld verdienen?

Draai het dan om:
Word een empathische baas en maak je medewerkers productiever! 

Wat het je als werkgever oplevert als je dit doet?
1. Minder ziekteverzuim.
Je gezondheidskosten nemen af. Medewerkers die zich goed in hun vel voelen hebben minder last van stress en worden minder snel ziek. Voorkomen is beter dan genezen!
2. Omzetverhoging
Medewerkers zijn productiever omdat ze zich betrokken en gewaardeerd voelen. Ze zijn daardoor minder vaak ziek, maken minder fouten èn zijn gemotiveerd en werken daardoor harder.
3. Geen kapitaalvernieting
Medewerkers blijven (graag!) bij je werken. Alle investeringen die jij in ze hebt gedaan in tijd, geld en energie blijft daarmee behouden!

Zo verdien je de investering in jezelf snel terug
Als jij investeert in jezelf en je empathisch vermogen ontwikkelt, word jij meester in contact met je medewerkers. Jouw return on investment: kostenbesparing en omzetverhoging bij je medewerkers.

Word jij meester in contact?
Neem contact op via info@meesterlijkcontact.nl of bel 06-12557140.
Ik vertel je graag over het speciale programma “word een meesterlijke baas” dat ik speciaal voor juridische werkgevers heb ontwikkeld.

Misschien een mooi voornemen om in 2016 mee aan de slag te gaan…

ST!R
Algemene voorwaarden