BLOG


Terug

Meesterlijk Event 11-11-2019: 'maak je werk serieus leuk'

Wat neem je mee, wat laat je achter?
Volg je hart en recht je rug. Heb geen twijfels meer.
Want: je leeft maar één keer.

Dat was de rode draad tijdens het meesterlijk event op de 11e van de 11e.
Aan de hand van 7 tips maakten de deelnemers kennis met praktische tools hoe je meer plezier kunt beleven in en aan je vak.

Ze gaven aan wat ze achter zich wilden laten.
En wat ze mee willen nemen de toekomst in.
Aan de hand van theorie maar vooral praktijkvoorbeelden gingen we aan de slag met de vraag: hoe maak je je werk serieus leuk?

Ik wilde vooraf niet teveel inhoudelijk over deze dag delen omdat dat het experiment zou beïnvloeden.
Deelnemers zouden (te)veel over dingen nadenken en er niet zo onbevangen in kunnen stappen.
Toch zaten er 33 deelnemers in de zaal die de sprong hebben gewaagd.

En met een 8,8 gemiddeld kan ik zeggen dat dat experiment geslaagd is!
Kijk nou zelf naar de blije gezichten op de foto.
Dank aan alle deelnemers, zonder jullie was het geen feestje geweest!

Door een van de deelnemers is deze dag prachtig gevangen in woorden:

De elfde van de elfde om 11.11 uur. Ik zit in een zaal in Tilburg, kijk naar de prachtige glas-in-loodramen en naar wat er allemaal op het podium staat. Dan klinkt Guus Meeuwis door de zaal en komt de ‘hoofdact’ uit de coulissen in een outfit die past bij een ‘Showwoman’ (a la The Greatest Showman, die film dus). Het Meesterlijk Event is begonnen. 

Die mooie zaal is het Klasse Theater, de perfecte plek voor deze dag vol verhalen, humor en (h)erkenning. De rode draad van deze dag is plezier: hoe maak je je werk serieus leuk?

We delen met elkaar wat we achter willen laten, wat we na deze dag niet meer mee willen nemen naar ons werk. Perfectionisme, willen voldoen aan de verwachtingen van anderen, piekeren; een paar van de woorden die op de ‘Klaagmuur’ belanden.

Tamara Willemse neemt ons aan de hand van haar verhaal, haar ervaringen mee in allerlei tips om dat werk wat minder serieus en wat meer serieus leuk te maken. We experimenteren met oefeningen en brengen onder woorden wat onze grootste dromen zijn en wat ons tegenhoudt om daarmee te experimenteren. 

Aan het eind van de middag volgt de vraag wat we juist wel mee willen nemen. De energie van deze dag, meer experimenteren (met het risico op ‘falen’) en meer ‘me-time’ zijn een paar van de woorden die op de ‘Knuffelmuur’ belanden.

Ik kijk terug op een dag gevuld met onwijs veel lach en her en der een traan. Ik ben geraakt door de kwetsbaarheid van de deelnemers, door de fijne sfeer die ervoor zorgde dat onzekerheden, (beperkende) overtuigingen en ook succesverhalen gedeeld konden worden. 

Ik heb ook vreselijk gelachen: van het meelallen op de muziek met een kazoo tot het uitproesten van de vervolgens rondvliegende veren van de boa (of was het een kanarie in de rui?) die we kregen en alle hilariteit en flauwe grappen die dat met zich meebracht. Ik heb zo’n vaag vermoeden dat ik de komende tijd nog overal rode veren ga tegenkomen in ieder geval…..

Het was een feestje, inclusief slingers, ballonnen en een mooie toost. We hebben met elkaar gelachen, verhalen gedeeld en muziek gemaakt.

Lieve, lieve Tamara, wat een prachtige en meesterlijke dag heb je (weer) neergezet. Het was serieus leuk om jou zoveel lol te zien hebben, jou te zien stralen en dat alles terwijl je ons meenam in een serieuzere rode draad.
Dank je wel voor deze heerlijke dag! Ik heb enorm genoten, het was een feestje om erbij te mogen zijn en ik ga hier nog een flinke poos serieus van nagenieten.’

Nou dat dus.
‘This is me’ (ook uit ‘The Greatest Showman’).
En: er zijn ook mensen die mij hebben gecoacht (prachtice what you preach deel 1111 ;-)).

Zij hebben er mede voor gezorgd dat ik echt deed op het podium wat ik voor ogen had.
Dat ik het durfde te doen.
Dat ik mijn hurmor durfde te gebruiken, mijn eigen plek innam en er echt helemaal kon zijn.

Tijdens deze dag heb ik met de deelnemers gedeeld dat je mag leren, experimenteren en fantaseren.
En als je het lef hebt om jouw licht fel te laten schijnen en je vuur te volgen je alles kunt.
Wat dan nog ontbreekt is: de wet van Z(elf).
Alleen jij kunt het verschil maken op jouw manier!

Yes!
I did it; I jumped.
This. Is. Me.

Noteer vast 11-11-2020 als je bij het volgende feestje wilt zijn ;-).

ST!R
Algemene voorwaarden