BLOG


Terug

Mission Statement: "The things we think and do not say"

Ken je de film Jerry McGuire? Voor wie de film niet kent geef ik een korte toelichting. Het gaat over een sportrecht advocaat, die zijn cliënten bij staat vanuit een grote organisatie. Op een dag beseft hij dat hij zichzelf niet meer is in de organisatie waarin hij werkt. In het begin hield hij van zijn werk. Maar langzaam verandert dat. Hij  weet niet meer waarom hij doet wat hij doet en op een dag, na het bijwonen van een jaarlijkse kantoorbijeenkomst, beseft hij dat hij de helft van zijn collega’s niet kent. En hij is er van overtuigd dat niemand heeft gezegd wat hij echt dacht. Die avond schrijft hij zijn “mission statement: the things we think and do not say”. Hij wil werken vanuit zijn passie, zijn hart. Wat hij schrijft is eigenlijk meer dan een mission statement. Zoals hij het zelf omschrijft: “This is from my heart. This is a love letter to a business I truly love.”

Sinds de start van dit jaar heb ik diverse nieuwe mensen ontmoet. Tijdens een van die ontmoetingen beschreef ik wat ik doe. Ik vertelde over het vak waar ik voorheen in zat als jurist. En dat ik in het begin hield van mijn werk. Maar dat ik op een dag besefte dat ik niet deed waar mijn hart ligt. Vervolgens vertelde ik wat ik nu doe. Over mijn missie. En terwijl ik dit vertelde drong het tot me door dat wat ik vertelde niet overeenkomt met wat ik op mijn site had staan. Mijn missie gaat namelijk veel verder dan de zakelijke tekst “dat ik juristen wil helpen met plezier te werken en stress te helpen voorkomen.”

Vandaag heb ik mijn eigen “Mission Statement” geschreven. En ik heb besloten die met jullie te delen. De dingen die ik denk maar nooit eerder heb gezegd. Omdat ik met heel mijn hart en ziel houdt van het werk dat ik iedere dag mag doen.

Waarom doe ik wat ik doe en wie wil ik helpen?

Ik ben de go-to-girl voor juristen. Of je nu advocaat bent, kandidaat-notaris, bedrijfsjurist, fiscaal jurist, gerechtsdeurwaarder, jurist bij Rechtsbijstand (of een andere verzekeraar), beginnend jurist of rechtenstudent, senior jurist of notaris in een maatschap. Alle juristen zijn bij mij welkom!
Ik weet waar jij als jurist mee worstelt. Hoe je dagelijks dingen tegen komt in je werk en je afvraagt: waarom doe ik wat ik doe?

Die vraag heb ik mezelf ook gesteld. En dit is mijn antwoord:
Wat doe ik? Ik ben een empathische coach en heb oog voor de mens achter de meester.
Ik ben een meester in juristen in contact brengen met zichzelf, hun intuitie en hun eigen wijsheid.
Ik leer juristen te vertrouwen op zichzelf en daardoor op een andere manier contact te maken met hun cliënt. Zodat zij hun unieke bijdrage aan hun cliënten kunnen leveren.
Ik help ze te ontdekken wat hun talent is, wat hen uniek maakt en wat het is dat alleen zij kunnen brengen aan hun cliënt.

Waarom doe ik dat?
Omdat ik weet dat veel juristen, vooral degenen die al een aantal jaar werkzaam zijn,
dagelijks zichzelf de vraag stellen: waarom vind ik dit werk leuk?
Waarom maak ik mezelf kleiner dan mijn collega’s, of mijn baas.
Waarom twijfel ik steeds of ik wel genoeg weet.
Waarom ziet niemand wat ik eigenlijk allemaal doe, hoe hoog ik de lat voor mezelf leg.
Waarom zegt niemand dat hij blij is dat ik iedere dag zo mijn stinkende best doe om iedereen, mijn cliënten, mijn baas, mijn collega’s zo goed mogelijk te helpen. Zodanig dat ik soms over mijn eigen grenzen ga….

Kortom: ik weet dat jij je als jurist vaak niet gezien, gehoord en gewaardeerd voelt. Je hebt geen idee van jouw eigen kracht, jouw eigen talent en hoe je dit kwijt kunt in je werk als jurist. Je hebt alleen geleerd om te denken als jurist, niet om te voelen als jurist en te vertrouwen op je eigen wijsheid. Je hebt geen idee hoe het is om te werken vanuit bezieling en zingeving.
Weten hoe waardevol jouw unieke bijdrage is voor jouw cliënten.

Dat is waarom ik doe wat ik doe. Ik weet dat het anders kan. Anders in je vak gaan staan. Meer werken vanuit jouw unieke talent. Vertrouwen op jouw eigen wijsheid en werken met bezieling.
Ik ben daar zelf het levende voorbeeld van en daarom wil ik jou graag helpen!”

Ik hoor graag van je wat je van mijn “mission statement” vindt. Je kunt me bereiken via 06-12557140 of info@meesterlijkcontact.nl.

Meesterlijke groet,

Tamara

ST!R
Algemene voorwaarden