BLOG


Terug

Oud & Nieuw: ik wens je een schitterend 2016!

Vandaag is het 31 december 2015, de laatste dag van 2015.
Hoe beleef jij oud & nieuw?

Voor mij is het altijd een bijzondere dag. Niet alleen omdat op die dag teruggeblikt wordt op het oude jaar en alles wat er gebeurd is. Maar vooral omdat het mijn verjaardag is. Ik voel me op deze oudjaarsdag daarom altijd heel speciaal.
Vroeger als kind al omdat ik die dag in het middelpunt van de belangstelling mocht staan. En ik genoot van deze aandacht. Al die mensen die speciaal voor mij langskwamen. Om me te feliciteren. Me een heel speciaal gevoel gaven. Het gevoel dat ze blij zijn dat ik geboren ben en me daarom feliciteren. En ik geloofde dat het vuurwerk dat om 00.00 uur werd afgestoken speciaal voor mij was. Om mijn verjaardag feestelijk af te sluiten. De sterretjes die ik dan af mocht steken staan in mijn geheugen gegrift.

Hoewel ik niet houd van het harde geluid geniet ik wel intens van de kleuren van siervuurwerk. Ik vind het prachtig om dit uiteen te zien spatten. De hemel verlicht te zien met zoveel kleuren.

Zojuist viel me ineens iets op. Ik zocht een mooi beeld dat ik toe kon voegen aan deze blog. In deze zoektocht vond ik een ander beeld dan ik verwacht had. Ik zocht een beeld met heel veel kleur en vuurwerk. Maar mijn oog viel op deze sterretjes. Deze sterretjes geven mijn gevoel beter weer. Een gevoel van nostalgie (terugkijken op het oude, wat ik vroeger deed) maar vooral ook van een nieuw begin. Een sterretje schittert, geeft licht en warmte en spat uiteen om je heen. En vervolgens brand het op. Net als een feniks. Zo’n mooie gekleurde vogel die beschreven wordt in de boeken van Harry Potter. Magisch om te lezen hoe deze vogel herrijst uit zijn eigen as. Ik wil de metafoor van deze feniks graag gebruiken om te beschrijven wat ik ervaren heb.

Want het beeld van de oude feniks die op is, dat is zoals ik terugkijk op het oude, op 2015. Ik heb definitief een deur gesloten.
Ik wil geen kandidaat-notaris meer zijn. Dit vak geeft me geen energie meer. Het kost me alleen maar energie. Ik ben er letterlijk en figuurlijk door afgebrand. Ik begon als een stralend sterretje maar het vuur is geblust. Het heeft tijd gekost om dit besluit definitief te nemen. Maar nu is de tijd rijp. De oude feniks mag gaan. De nieuwe feniks is geboren.

Dus eigenlijk vier ik vandaag niet alleen de dag dat ik 43 jaar geleden geboren ben. Maar ook de dag dat ik opnieuw geboren ben. Dat ik in het middelpunt van de belangstelling mag gaan staan. En dat ik daar van mag genieten. Dat er mensen blij zijn dat ik er ben, gewoon om WIE ik ben. Niet om wat ik weet, mijn kennis. Dat is maar een deel van mij. Maar om wat mijn persoonlijke eigenschappen zijn. Dat er mensen speciaal naar mij toe komen. Om wat ik ze als persoon te bieden heb. Al mijn talenten en kracht die ik jaren niet heb gebruikt in mijn vak als jurist ga ik in 2016 nog meer gebruiken om anderen te helpen. En ik ben ervan overtuigd dat er nu andere deuren voor mij opengaan. Deuren die me dichter brengen bij mijn missie: juristen helpen met plezier hun vak uit te oefenen. Want dat geeft mij zoveel energie!

In twee zinnen ziet oud en nieuw er zo voor mij uit:
oud: 2015 begon voor mij met “Awaken your sleeping beauty”
nieuw: 2016: begint voor mij met “Rise & Shine”

Mijn thema voor 2016 is dus: Rise & Shine. Ik sta op en ga schitteren!
En weet je wat? Ik zou het zo gaaf vinden als er meer juristen hun volledige talenten en kracht willen gebruiken.
Dus als mijn verhaal jou raakt, jij ook het gevoel hebt dat iets je veel energie kost, of dat je je talent en kracht nog niet helemaal gebruikt in je vak en je het gevoel hebt dat je ook echt voor jezelf wilt gaan staan en schitteren, volg me dan!

In 2016 ga ik veel doen om jou te helpen. Jou te laten ontdekken wie je bent, wat jij kunt en wat je wilt. Dat je je niet langer hoeft te verstoppen. Dat je je niet klein hoeft te maken voor anderen. Dat jij goed bent zoals je bent. Sterker nog dat jij een uniek talent hebt waarmee jij als jurist juist het verschil kunt maken in je vak! Op veel verschillende manieren ga ik je helpen stap voor stap te bereiken wat jij wilt bereiken.

Wil je op de hoogte blijven door middel van mijn nieuwsbrief? Stuur dan een mail naar info@meesterlijkcontact.nl.
Of volg me op LinkedIn, Facebook of Twitter. Daar ga ik al mijn gave plannen ook met jou delen.

Speciaal voor jou. Om jou in het middelpunt van de belangstelling te laten staan. Om je te laten ervaren hoeveel kracht je in je hebt. Waarom? Gewoon omdat je dat verdient. Omdat jij goed bent zoals je bent, met je unieke talent!

Begin vandaag al, bijvoorbeeld door met een andere blik te kijken naar vuurwerk. Vuur werk.
Bedenk eens hoeveel vuur jij ervaart in je werk? Jouw vuur, het kan voor jou werken. Je passie leven. Iedere dag. Het kan! Ik ben daar het levende voorbeeld van. Wil jij samen met mij gaan zorgen voor vuur werk? Kom dan naast me staan en schitter mee!

Ik wens je een schitterend 2016!!!

Tamara

 

ST!R
Algemene voorwaarden