COACHING
TRAINING & ADVIES

voor en door juridische professionals

Ik heb oog voor de mens achter de meester

Wat dat jou als kantoor of werkgever oplevert? Medewerkers die werken met plezier.
Een open deur zul je zeggen, maar in de praktijk blijkt hier toch minder aandacht voor te zijn.
En dat is begrijpelijk.

Door de waan van de dag, de dossiers en cliënten is het soms lastig om tijd te maken voor je werknemers. Met mijn jarenlange ervaring in het notariaat en kennis van de advocatuur weet ik hoe dit werkt. Je komt vaak niet toe aan een strategische planning van  personeel: zit de juiste persoon op de juiste plek, zitten de mensen goed in hun vel, haalt iedereen het beste uit zichzelf?

Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken. De vakinhoud van het juridisch werk, het bijhouden van alle vakliteratuur en jurisprudentie. En daarnaast moet je als ondernemer/werkgever kijken naar de cijfers, nadenken over de toekomst van de organisatie van je kantoor en over alle digitale uitdagingen die op je pad komen.

Ik begrijp dat als geen ander. En, ik weet dat het geen onwil is. Maar je er simpelweg geen tijd voor hebt.

Daarom sta ik je graag bij met raad en daad. Om te sparren over jouw personeelsmanagement: hoe zorg je dat jouw toptalenten met plezier BIJ JOU blijven werken en/of niet met ziekte, stress of burn-out uitvallen? Met mijn jarenlange ervaring als jurist èn coach en trainer voor juristen, ondersteun ik je bij het maken van een concreet businessplan: hoe organiseer jij (en je je kantoorgenoten) jouw kantoor zo dat je het maximale uit jouw medewerkers haalt? Zodat ze met plezier werken, gemotiveerd zijn en excelleren in hun vak!

Wat oog hebben voor jezelf jou als professional oplevert?

Ben jij geen partner of bestuurder maar herken jij wel de dingen die ik benoem? Heb je last van stress of burn-outklachten? Ben je het plezier in je werk kwijt?

Sta jij op een keerpunt in je carrière? Zit je al jarenlang op dezelfde plek of bij hetzelfde kantoor en vraag je je af: is dit het nu? Ben je toe aan zelfreflectie en/of ben wil jij steviger in je schoenen staan? Ben jij klaar met het dansen op de muziek van anderen? Dan ben ik er voor jou! Ik help je om niet meer vanuit harder werken jezelf te forceren, maar om het plezier te zoeken door op je eigen wijsheid te vertrouwen. Dit is waarom ik doe wat ik doe.

Mijn why:
From Force To Fun | Dancing To Your Inner Tune.

Ben jij een professional die wel eens worstelt met je empathisch vermogen? Word je regelmatig overdonderd door boze klanten en weet je dan even niet hoe je daar mee moet omgaan? Of met die collega/baas/werkgever/partner die je steeds compleet de grond in boort? Het omgaan met lastige gesprekken of gesprekspartners is mogelijk een thema waarin jij jezelf herkent? Juist als professional met een groot empathisch vermogen kun je jezelf soms kwijt raken.

Ik schreef er een boek over ‘In 10 stappen Meesterlijk Contact’, dat op 9 september 2021 is verschenen. Via deze link kun je het boek bestellen. Wil je meer weten over mij en mijn werkwijze? Meld je dan gratis en vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte.

Wil je iets van mij lezen, anders dan het boek, bekijk dan een van de blogs of artikelen/diverse interviews vermeld onder publicaties (uit oa verschillende juridische bladen). Wil je liever iets van mij horen? Via deze link kun je de podcasts van Meesterlijk Contact beluisteren.

Wil je concreet aan de slag met jouw communicatieve vaardigheden? Neem dan deel aan de opleiding ‘maak meesterlijk contact’ die start op 28 september 2023. De exacte opleidingsdata vind je hier. Je kunt hier zelf een free meeting met mij boeken als je twijfelt of de opleiding iets voor jou is. Of vraag vrijblijvend de brochure aan via training@meesterlijkcontact.nl als je er meer over wilt weten. Je kunt me ook bellen , zodat we samen in gesprek kunnen gaan en bepalen of deze opleiding iets is voor jou. Dit gesprek verplicht je tot niets.

Persoonlijk (online) contact?

Wil je als partner/bestuurder vrijblijvend een keer sparren met een expert? Of wil jij als professional een keer met een gelijke jouw verhaal of vraag delen? Iemand die jou begrijpt en hoort wat jij zegt in een gesprek van meester tot meester? Of van mens tot mens….?

Je kunt mij bereiken via info@meesterlijkcontact.nl of op 06-12557140. Ook kun je via deze link gratis en vrijblijvend een online kennismakingsgesprek inplannen. Ik ontmoet je graag bij een digitale kop koffie/thee!
Wil je liever live kennismaken in mijn coachruimte in Oisterwijk? Bel me dan, je bent van harte welkom!

Hartelijke groet,

mr. Tamara Willemse-Swagemakers

Meesterlijk Contact    |   KvK nr: 61654906   |   BTW id: NL001676662B17   |   Oisterwijk“”

tamara willemse

coach & partner

OVER MIJ

Meesterlijk Contact is opgericht door mij, mr. Tamara Willemse-Swagemakers. Waarom is Meesterlijk Contact opgericht? Omdat ik alle kennis en (levens)ervaring die ik heb opgedaan na mijn burn out wil gebruiken om andere professionals te helpen om met meer plezier hun vak uit te oefenen. Door mijn kennis en ervaring te delen help ik jou meester te worden over je zelf. Over je werk. Over je leven. Zodat jij de regie hebt of krijgt en vanuit jouw talent en kracht je vak uit kunt oefenen. Ik ben een professionele coach met jarenlange ervaring in de juridische dienstverlening. Ik weet uit eigen ervaring hoe het eraan toegaat in de zakelijke wereld. En ik weet ook dat veel mensen die daarin werken zich niet gezien, gehoord en gewaardeerd voelen. Zichzelf niet kunnen zijn in hun rol.  Maar de mensen maken het vak. Daarom heb ik oog voor JOU, de mens achter de meester, de professional in zijn of haar vak!

Wat levert dit voor jou op?

Ik noem een paar voorbeelden, gebaseerd op ervaringen met mensen die ik gecoacht heb, zowel werkgevers/partners als werknemers: je leert om te gaan met stress, er ontstaat een (betere) balans werk-privé, je kunt je tijd effectiever besteden (time management), je leert om nee te zeggen (grenzen aangeven) tegen klanten of je werkgever, je leert om feedback te geven en ontvangen, je leert om je in te leven en om te gaan met emoties van klanten, je leert om jezelf te verkopen en/of je toegevoegde waarde naar klanten duidelijk te maken.

Herken jij jezelf in een van deze voorbeelden of zijn er zaken waar jij wel eens met een andere blik naar zou willen kijken? Meesterlijk Contact heeft oog voor JOU, de mens achter de meester, en levert maatwerk in jouw persoonlijke ontwikkeling en professionele groei!

Referenties

 • “Gecoacht worden door Tamara is een ervaring op zich!
  Ze kan scherp en confronterend uit de hoek komen om lastige onderwerpen bespreekbaar te maken, maar beschikt ook over humor en luchtigheid waarmee ze het coach traject voor de betrokkene heel intens maakt.
  Ze is er echter in elke stap van de weg naar resultaat om te ondersteunen, mee te leven en de ontwikkeling te begeleiden. Tamara is zakelijk en praktisch ingesteld en kan moeiteloos de verbinding aangaan met anderen en die vast houden”

  S. van Iersel

 • “Via een collega kwam ik met Tamara in contact.
  Ik ben onder de indruk van haar kwaliteiten.
  Ze luistert met hoofd en hart, en heeft mij uitgedaagd dat ook te doen.
  Ik kan een coachingstraject bij haar bijzonder aanbevelen.”

  Rik

 • “Tijdens het traject dat ik bij Tamara volgde, stelde ze me op mijn gemak en stelde ze de juiste vragen. Tamara is een mensenmens, praktisch en respectvol in haar aanpak.
  Haar manier van werken heb ik ervaren als duidelijk, prettig en op de momenten dat het nodig was positief kritisch.

  Mede door Tamara heb ik ontdekt dat als ik in beweging blijf en bewust bezig ben met mijn ontwikkeling, ik meer rust zal vinden in de dingen die ik doe of die ik juist niet doe.
  De gesprekken hebben mij inzicht gegeven in mezelf en meer focus op de volgende stappen.”

  Miranda Kaiser

 • “Tamara is een professional, waar je van op aan kunt!
  Ze is betrouwbaar, werkt heel grondig en is vasthoudend.
  Ik heb haar leren kennen in haar rol als coach.
  Met haar warme en zorgzame persoonlijkheid creëert ze snel een sfeer van veiligheid en vertrouwen, met als effect dat je met haar je diepste geheimen en gedachten deelt.

  Haar zakelijke en resultaatgerichte aanpak, in combinatie met haar zorg voor de ander èn de nodige dosis humor, zorgen ervoor dat gecoacht worden en samenwerken met Tamara een ervaring is waar je absoluut geen spijt van zult krijgen!”

  Gül van den Bosch

 •  

  ‘Vorig jaar heb ik Tamara leren kennen via een wederzijds contact.
  Het coachtraject met Tamara heeft mij er toe gebracht dat ik mijn gevoel heb leren en durven volgen.
  Op persoonlijk vlak heb ik mezelf beter leren kennen. Ik kwam erachter dat ik me bij het maken van keuzes vaak door ‘mijn hoofd’ liet leiden.
  Ik heb geleerd een balans te vinden tussen ratio en gevoel.
  Dat ‘onderbuikgevoel’ blijkt verassend vaak te kloppen en bracht mij tot een carrierestap die helemaal bij mij past!’

  Sietske Beurskens

 • Ik vond onze afspraken bijzonder.
  Het heeft het mij gemakkelijker gemaakt om te focussen op mij,
  in plaats van op alles en iedereen om me heen.
  Daarnaast vind ik dat Tamara er goed in slaagt om me bij mijn gevoel te brengen en uit mijn hoofd. De manier waarop ze vragen stelt maakt het voor mij mogelijk om even mijn hoofd stil te zetten of rust te gunnen en te voelen wat er in mijn lijf gebeurt.
  Heel wat anders dan de dagelijkse werkzaamheden op kantoor als jurist.
  Het werk als jurist doe ik toch vooral met mijn hoofd.
  Na het coaching traject bij Tamara heb ik gemerkt dat er meer is dan alleen het hoofd
  en dat de samenwerking tussen hoofd en gevoel mijn werk makkelijker maakt
  en tot gevolg heeft dat ik aan het eind van de werkdag energie overhoud voor gezin en hobby’s.

  T. Verbruggen

   

   

   

 • “Op het moment dat ik het ’t hardst nodig had, heeft Tamara écht contact met mij gemaakt.
  Ik wilde verder komen in mijn werk, maar ik voelde me tegengehouden
  door alles en iedereen, maar vooral door mezelf.
  Ze zag dat ik iets nodig had, wat precies bleef voor ons beide nog onbekend.
  In een bijzondere ontmoeting heeft ze mij letterlijk en figuurlijk stappen laten zetten
  en heeft ze me het zetje gegeven wat ik nodig had om weer in beweging te komen.”

  Divera van der Elst

 • “In mijn zoektocht naar werk kwam ik Tamara eigenlijk per toeval tegen op LinkedIn.
  Niet lang daarna hebben we elkaar gesproken.
  Voordat ik met haar in contact kwam was ik eigenlijk steeds op zoek naar vacatures/mogelijkheden
  om me verder te ontwikkelen.
  Wat ik eigenlijk niet door had was dat ik in de huidige situatie al in de lift zat
  en ik eigenlijk op zoek was naar een stukje zingeving.
  Tamara heeft mij door gewoon eens te praten en vragen te stellen dingen laten zien
  die ik eerst niet zag zodat ik in de toekomst zingeving uit een (werk)situatie
  kan gaan halen (ook als het lijkt alsof er geen progressie is). “

  Jean Bost, Jurist

 • De coaching van Meesterlijk Contact heeft voor mij ervoor gezorgd dat ik mij weer bewust werd van de mogelijkheden die ik heb. Die in mij zitten.
  Dat ik weer keuzes voor mezelf kon maken.
  Ik haalde daaruit dat ik uiteindelijk geen andere keuze had dan de regie te nemen over mijn handelen.
  En ik toch echt de kracht heb om er zelf voor te zorgen hoe de dingen lopen.
  Zodoende heeft deze wijze van coaching er aan bijgedragen dat ik weer mijn eigen pad ben gaan volgen.”

  Diane, juriste

 • “Gepassioneerde, bevlogen en empathische ondernemer…”

  Tamara heb ik leren kennen als een bevlogen, empathisch, liefdevol en geestig mens. Een coach die als een lichtje in de duisternis begeleidt, handvatten aanreikt en vragen blijft stellen. Ze lost het niet voor je op, ze laat je zelf jouw oplossing vinden en dat is van onschatbare waarde.

  Lonneke Backelandt, kandidaat-notaris 
  Cijfer: 10

 • “Inspirerend, enthousiast, warm, vriendelijk…”

  Tamara heeft uit eigen ervaring geleerd en haar beroep gemaakt van hetgeen waar zij tegenaan liep. Zeer bijzonder om te zien en te volgen.

  Laura van Kempen, kandidaat-notaris 
  Cijfer: 9

 • “Empatisch, professioneel, verbinder, eerlijk, vrolijk…”

  Tamara is iemand langs de zijlijn die vertrouwen in jou heeft en waar jij vertrouwen in kunt hebben. Ze weet vanaf het begin wat jij nodig hebt, maar laat jou zelf bepalen waar je mee aan de slag wilt en hoe je dat wilt doen. Een fantastische coach, maar ook een ongelofelijk lief en fijn mens!

  Annabel Verberne, advocate
  Cijfer: 9

 • “Sociaal meelevend zakelijk kundig vernieuwend…”

  Ik heb Tamara leren kennen vanuit een gezamenlijk opleidingstracject. Ik heb haar leren kennen als erg kundig en een vrouw met een vernieuwende visie op haar vakgebied.

  Eline Zeelenberg, samenwerkingspartner
  Cijfer: 10

 • “Gedreven juriste met oog voor de mens…”

  Tamara is een ondernemer die een niche heeft gezocht die perfect bij haar past en daarbinnen ongelooflijk veel waarde geeft. Een voorbeeld voor alle coaches in Nederland. Durven kiezen brengt je heel ver!

  Karel Wijne, businesscoach 
  Cijfer: 9

 • “vakvrouw, ervaringsdeskundige, humor, eerlijk, topcoach…”

  In de afgelopen jaren heb ik veel met Tamara mogen werken. Samen hebben wij de master yourself academie gerealiseerd. Een academie waar Tamara je meeneemt om weer meester over jezelf te worden. Haar eigen verhaal wordt hierin meegenomen en zal door menig advocaat / jurist herkent worden.

  Gea Lamberts, visual assisent en businessondersteuner
  Cijfer: 9

 • “Deskundig, professioneel, hoge klantwaarde, voegt iets toe….”

  Goede gesprekken met reflectie. Geeft feedback. Luistert goed. Leeft zich in maar houdt oog voor het vraagstuk. Terzake zeer deskundig. Onderscheid zich door niet op alles te schieten wat voorbij komt. Werkt vanuit de relatie en niet vanuit de inhoud. .

  Jack van de Velde, Directeur Bedrijfsvoering PPO Rijkswaterstaat
  Cijfer: 9
 • “Empatisch doorzetter mooi mens…”

  Geweldige sparringspartner met oog voor de mens achter de jurist. Open en heldere communicatiestijl waarbij vertrouwelijkheid en integriteit hoog in het vaandel staan.

  Heidi van Dijk, senior juridisch adviseur en relatiemanager nalatenschappen at Rode Kruis Nederland
  Cijfer: 9

 • “Passievol, authentiek en empathisch…”

  Ik bewonder Tamara haar passie, ze heeft echt zo’n enorme toewijding in haar hele zijn en draagt haar missie ten volle uit. Ze grijpt alle kansen om te laten zien waar ze voor staat. Ze zegt niet alleen dat ze anderen wil laten stralen, ze doet het ook! Prachtig mens en succesvolle ondernemer!

  Cijfer: 10
  Anoniem

   

   

 • “Gepassioneerde doorzetter en inspirator…”

  Tamara weet wat het is om in de sleur terecht te komen van regelgeving, etiketten en opgelegde prestratiedruk. Met die ervaring op zak, en met het inzicht dat het ook anders kan, is ze in staat om anderen als voorbeeld te dienen en hen ook er in te begeleiden hoe je dat doet. Heel fijn.

  Gert-Jan ten Klei, General manager Loyalty Concepts International
  Cijfer: 9

 • “Warme sprankelende coach…”

  Ik heb Tamara mogen coachen in een gesprek toen ze net begon met ondernemen en haar sindsdien gevolgd. Geweldige vrouw; niet alleen een echte professional met een doorvoelde zakelijke purpose, maar ook een warm en oprecht geinteresseerd mens.

  Sara Liesker, Owner Liesker Legal NV/Liesker procesfinanciering
  Cijfer: 10

 • “Inspirerend, intelligent en charmant…”

  Ik heb Tamara leren kennen als een warme en inspirerende vrouw. Ze kan goed luisteren en weet elke situatie om te zetten in een leerzame positieve ervaring. Ik ben ontzettend blij dat ik haar heb leren kennen!

  Fadoua Haddad, kandidaat-notaris
  Cijfer: 10

   

 • “authentiek, puur, voelend, alert, bijzonder”

  ‘Tamara helpt om weer trots te zijn op wie IK ben. Ze laat zien dat het goed is om als professional juist je gevoel mag laten spreken. Dat gevoelige stuk aan je, zorgt voor het mooie contact tussen jou en je cliënt/patiënt.
  Tamara doet dit met toewijding en enorm veel respect voor haar coachees.’

  Jennifer Maas, mondhygiëniste
  Cijfer: 10

 • “Passievol, oprecht, leergierig, gevoelig”

  Tamara heb ik leren kennen als een vrouw die alles doet wat nodig is voor haar business. Zelfs diep in haar eigen angsten duiken en mentale blokkades onder ogen komen. Ze haalt het beste uit zichzelf naar boven zodat ze dit aan haar klanten kan geven.

  Marita de Bondt
  Cijfer: 10 

 • “Open eerlijk transparant mensenmens…”

  Tamara is een geweldige vrouw met een hart van goud, ik vind haar super inspirerend. En vind het bijzonder dat zij zich zo inzet voor het welzijn op de werkvloer.

  Anoniem
  Cijfer: 10

 • “grounded, enthousiast, liefdevol, betrokken”

  Ik heb Tamara leren kennen als een juriste, met een groot hart voor de mens en de vraag achter de vraag. Een unieke combinatie die zo nodig is in de advocatuur.

  Anoniem
  Cijfer: 10 

 • “Charmant, doortastend, gevoelsmens met power”

  Tamara doorziet mensen en geeft de ander ruimte zichzelf te zijn en nieuwe inzichten en werkwijze te ontwikkelen. Heel erg waardevol!

  Daphne Hoogendoorn, kindercoach en trainer Stoere Start, spelontwikkelaar complimentenspel
  Cijfer: 10 

 • “In no time geprofileerd als gespecialiseerd coach…”

  Tamara ooit ontmoet in workshop School voor Coaching. Toen, paar jaar terug, nog zoekend en inmiddels up & running, zichtbaar en succesvol als coach voor juridische professionals. Knap!

  Camiel Engelen, Pauzecoach
  Cijfer: 9

 • “Geweldige coach!…”

  ‘De eerste keer dat ik Tamara ontmoette wist ik al dat zij de coach is die bij mij past. Enthousiast, kennis van zaken, begripvol, vol humor en heel veel passie voor haar vak. Ze begeleidt mij ongelofelijk goed bij mijn groeiambitie tot notaris. Ze wist meteen de juiste snaar te raken!’

  Deline Kruitbosch, kandidaat-notaris
  Cijfer: 9

 • “Betrokken en een doorzetter”

  ‘Zij heeft bij mij een training gevolgd om meer focus te krijgen en effectiever met je tijd om te gaan dmv de RDA-methode.’

  mr. Antoinette Nunes, coach voor ondernemers, voormalig juriste
  Cijfer: 8

 • “Empatisch, energiek, kan heel goed luisteren, LIEF”

  ‘Ik mag onderdeel zijn van haar jaarlijks terugkerend event de ‘Dag van de Jurist’ .
  Tamara is een fantastische vrouw om mee samen te werken. Ze laat je vrij in je keuze hoe je het wil aanpakken, toont veel empathie en is enthousiast. Ze neemt hier zowel de ‘gasten’ als de sprekers in mee.’

  Een van mensen die deel uitmaakt van team van de Dag van de Jurist
  Cijfer: 8

 • “Enthousiast toegankelijk betrokken motiverend lief”

  ‘Tamara maakt tijd voor je en luistert naar je. Ze stelt je op je gemak en kiest voor een fijne plek om bij elkaar te komen. Ze geeft je de ruimte en eigenwaarde en vergroot hiermee je zelfvertrouwen.’

  Noortje de Bondt, eventmanager (oa van de Dag van de Jurist)
  Cijfer: 8

 • “Innoverend, sociaal en gedreven”

  ‘Ze vertelt altijd openhartig over haar projecten. Ze biedt hierbij het beste voor haar klanten en ik zie daardoor alleen maar tevreden klanten op LinkedIn en andere media.’

  Anoniem
  Cijfer: 9

 • “Gedreven, puur, ambitieus, kundig”

  ‘Een zeer professionele vrouw in juiste balans, met het vermogen dit te delen met anderen en ze aan te sporen het beste in zichzelf naar boven te halen. Een persoon met een mooie energie!’

  Irma Versleijen, verslaggeefster Lokale Omroep Oisterwijk (LOVO)
  Cijfer: 10

 • “Pionier, innovatief, betrokken en warm”

  ‘Ik ben jurist en aanwezig geweest op haar Dag van de Jurist. Het was een mooie interessante dag met gelijkgestemden. Echt top dat Tamara zich zo inzet om het werk van juristen te ondersteunen!’

  Anonieme jurist
  Cijfer: 9

 • “Enthousiast gevoelsmens met pragmatische aanpak…”

  ‘Ik ken Tamara van gesprekken en als deelnemer aan de Dag van de Jurist. Tamara is een aanjager van broodnodige(!) aandacht voor de mens achter de jurist. Zij daagt hen uit niet alleen vanuit het hoofd te denken, maar ook te voelen. Dit doet ze vanuit een praktische benadering zonder poespas.’

  Annika Mudde-Zeevaart, advocate bij Fris advocatuur
  Cijfer: 10
 • “Scherp, zorgzaam, focus, humor en resultaat…”

  ‘Tamara en ik hebben samen de coaching opleiding gedaan en zijn intervisie partners geworden. Ze gebruikt haar scherpe inzicht, humoristische en dus lichte aanpak met zorgzame aandacht om je een stap verder te helpen. Bovendien is ze een vrouwelijk rolmodel dat zichzelf op de kaart durft te zetten.’

  Susanne van Iersel, director regional planning SC Johnson 
  Cijfer: 10

 • “hulpvaardig en collegiaal…”

  ‘Leuke vlotte kracht met frisse ideeën en ervaring op juridisch vlak. Collegiaal en brede kijk op organisatie.’

  Anoniem
  Cijfer: 9
 • “In een woord? Superformidabelfantakolosachtig…”

  ‘Tamara is een professional die eerst luistert voordat ze wat zegt. Ze kan goed inzoomen en weet snel tot het kernprobleem te komen wat juist de betrokkene inzicht geeft.’

  Onno Blok, manager distribution
  Cijfer: 9

 • “Inspirator en heerlijk mens…”

  ‘Vol passie en openheid heeft Tamara mij haar persoonlijke pad van jurist naar coach en ondernemer vertelt! Een genot om met haar te sparren, ze is doortastend en heeft een visie! Het is Tamara gegund de titel van Freelancer Of The Year te bemachtigen!’

  Maaike Huijbers, juriste Gerechtshof Den Bosch
  Cijfer: 9

 • “Hartelijk, doortastend, professional…”

  ‘Ik ken Tamara van de periode dat we samen kandidaat-notaris waren. Ik heb haar toen leren kennen als een gedreven jurist met een oog voor menselijke relaties. Een feest om mee te werken! Beide talenten (gedrevenheid en oog voor de mens) hebben geleid tot haar succes als ZZP’er/freelancer.’

  Nienke van Gelderen, notaris bij Leussen van den Broek notarissen
  Cijfer: 9

 • “Tamara als mens achter jou als jurist, een kadootje!…”

  ‘Toen ik Tamara een paar jaar terug heb ontmoet, voelde ik meteen een klik. Ik als jurist / ademcoach en zij als jurist / trainer coach. Zij is een geweldig warm mens die vanuit haar hart haar verhaal en kennis deelt. Onvoorwaardelijk, stimulerend en een inspirerend effect heeft ze!’

  Rachida El Mokhtari, ademcoach en voormalig paralegal
  Cijfer: 8

 • “hulpvaardig en collegiaal…”

  ‘Leuke vlotte kracht met frisse ideeën en ervaring op juridisch vlak. Collegiaal en brede kijk op organisatie.’

  Anoniem
  Cijfer: 9

 • “Tamara is fenomenaal in haar job….”

  ‘Tamara heeft iets unieks in haar branche. In een branche waar zij werkzaam is geweest ondersteund zij nu juristen die kampen met werkdruk/stress/gezinsdruk/ambities en zo meer. Een plek van herkenning, rust, bezinging en weer nieuwe stappen zetten.’

  Laura van Kempen, kandidaat-notaris
  Cijfer: 10

 • “Betrokken, inlevingsvermogen, oprecht…”

  ‘Met Tamara in groepsverband en individueel een traject gevolgd. Ze is sterk in het bijeenbrengen van ieders talenten en belangrijker nog: inzicht geven in elkaar. Mooi om dit met elkaar te bereiken. Ze is betrokken en vooral oprecht! Een mooie eigenschap om te laten zien wat iemands talenten zijn!’

  Nicole van den Oever, senior bedrijfsjuriste bij ABAB Accountants
  Cijfer: 9

 • “Krachtig, empathisch, hoort wat gezegd wordt…”

  ‘Helder, to the point en empathisch. Zij hoort en voelt wat niet uitgesproken wordt. Fijn om mee te werken.’

  Anoniem
  Cijfer: 8

 • “Tamara is een bevlogen, fijne, vakvrouw!…”

  ‘Tamara heeft mij op een fijne en inzichtelijke manier meegegeven welke ontwikkelingen ik kon doormaken om uiteindelijk mijn doel te verwezenlijken. Ze durft zich daarbij ook kwetsbaar op te stellen en is erg betrokken.’

  Diane Heijmans, eigenaar en oprichter DHE Juristen 
  Cijfer: 9

 • “Doortastende, begripvolle en praktische coach…”

  ‘Tamara is een begripvolle coach die mede op basis van haar ervaring precies ziet hoe ze iemand verder kan helpen en nieuwe inzichten kan geven. Ze is prettig om mee te sparren en flexibel. Daarbij is haar kennis over de DISC persoonlijkheidsanalyse zeer waardevol.’

  Nathalie Plasmans, senior advocate Taylor Wessing
  Cijfer: 10

 • “Eerlijk, oprecht, warme persoonlijkheid”

  ‘Tamara heeft me enorm geholpen om een echte burnout te verkomen.
  Tot de dag van vandaag ( 3 jaar later) nog steeds veel profijt van!!’

  Ko Zoontjens, accountmanager
  Cijfer: 9

   

 • “warm, menselijk, geïnteresseerd”

  ‘Toen ik Tamara leerde kennen was ik er slecht aan toe. Al bij het eerste contact vond ik een luisterend oor en was er ruimte voor mij en mijn emoties. Dat heeft geresulteerd in een waardevol coachingstraject waar ik nog iedere dag plezier van heb.’

  Eva Spoormakers, senior juriste Rechtbank Oost-Brabant
  Cijfer: 9

 • “Inspirerende vrouw”

  ‘Tamara is inspirerend en kan mensen echt raken. Een warme vrouw die mede vanuit haar eigen ervaring goed in staat is om juristen te begeleiden.’

  Anoniem
  Cijfer: 10

 • “Inspirerende vrouw…”

  ‘Tamara is inspirerend en kan mensen echt raken. Een warme vrouw die mede vanuit haar eigen ervaring goed in staat is om juristen te begeleiden.’

  Anoniem
  Cijfer: 10

 • “Fantastische vrouw…”

  ‘Tamara is gezellig, intelligent en heeft een warme persoonlijkheid. Ik heb heel fijn samengewerkt met haar!’

  Anoniem
  Cijfer: 10

 • “Oprecht geinteresseerde netwerker…”

  ‘Ik heb Tamara gevraagd om mee te denken over de digitale notaris. Tamara heeft tegengedacht, concrete tips gegeven en twee contacten geregeld.’

  Geert van der Schoor, managing partner Equalis Strategy & Modeling
  Cijfer: 9

 • “Een meester in contact…”

  ‘Meesterlijk contact slaat precies op hoe Tamara als persoon is en hoe ze te werk gaat. Ze stelt mensen gerust en weet hen te bewegen/veranderen.’

  Manouk Visser, senior bedrijfsjuriste
  Cijfer: 10

 • Betrokken, warme persoonlijkheid, to the point…”

  ‘Tamara heeft mij als coach begeleid. Daarbij heeft ze me bewust gemaakt van de mogelijkheden die er zijn om met mensen effectiever te communiceren; niet alleen met cliënten, maar ook met collega’s op kantoor. Ik kan iedereen Tamara van harte aanraden!’

  Harry Huijbers, notaris 
  Cijfer: 10

(Loopbaan) Coaching

“Meester in contact, door oog te hebben voor de mens achter de meester, de professional in het vak”

Ik weet uit eigen ervaring dat er soms een moment in je carrière komt waarop je denkt: is dit het nu?
Is dit nu wat ik tot mijn 67 jaar wil blijven doen? Is dit waar ik gelukkig van word?
Of dat jou de vraag wordt gesteld of je (toegevoegd)notaris wilt worden?
Of dat je na moet denken of je als partner toe wilt treden tot een maatschap van advocaten?

Met andere woorden: soms gebeurt er iets waardoor jij jezelf vragen gaat stellen.

Wil je daar hulp bij?
Dan ben je hier aan het juiste adres voor een coach traject of loopbaan coach traject.
Ook kun je geheel zelfstandig aan de slag met het online programma.

Jouw investering is € 249,-  exclusief BTW voor de basis variant (alleen het online programma) en € 999,- exclusief BTW voor de VIP variant (met persoonlijke begeleiding). Meer informatie vind je op https://www.masteryourselfacademy.nl/.

Ik bied je een veilige en vertrouwde omgeving om de meester in jezelf te ontdekken.
Bel vrijblijvend om een keer kennis te maken naar 06-12557140 of mail naar info@meesterlijkcontact.nl.
Dan bekijken we samen of we de juiste match hebben.

Meer informatie?
Lees dan hieronder even verder:

Je gaat niet meer met plezier naar je werk.
Of je twijfelt of je het juiste pad bewandelt.
Of je piekert of je wel de juiste keuze(s) maakt of hebt gemaakt.

Dit soort momenten zijn cruciaal in je leven.
En: dit zijn processen waar je iemand bij nodig hebt die je ondersteunt.
Iemand die jou vragen stelt waar je zelf nog niet over na had gedacht, iemand die jou in de spiegel laat kijken en die je inzicht geeft in je drijfveren, kwaliteiten en/of talenten.

(Loopbaan) Coach traject: hoe ziet dat eruit?
In een 1 op 1 coach traject ga ik samen met jou de diepte in.
Dit is een traject van 5 coach gesprekken.
Ieder gesprek duurt 1,5 uur en tussen de gesprekken zit minimaal 2 weken.

Een traject duurt gemiddeld dus 3 a 4 maanden.
Iedere blijvende verandering die je teweeg wilt brengen duurt immers minimaal 40 dagen.
In dit traject bepalen we samen jouw coachvraag.

Met andere woorden: wat is hetgeen dat jij vanaf morgen anders wilt kunnen doen?
Voordat we zo’n traject starten hebben we altijd eerst een intake gesprek.
Zo kunnen we beiden ervaren of het klikt, en kunnen wij beiden bepalen of ik voor jou de juiste coach ben.
Een coach traject heeft namelijk alleen het gewenste resultaat als jij je helemaal veilig voelt om alles te delen wat je wilt delen. Maar ook als ik voel en ervaar dat ik jou met jouw vraag kan helpen.

Wil je hier gebruik van maken? Stuur dan een email naar info@meesterlijkontact.nl dan plannen we een afspraak in.

Jouw investering: € 2.000,- exclusief BTW, inclusief voorbereidingstijd, DISC rapportage, incheck momenten, telefonisch overleg/vragen stellen via whatsapp, visualisaties en het boek ‘In 10 stappen Meesterlijk Contact).
Wil je in termijnen betalen? Dat kan altijd in overleg!

Waar gaat zo’n traject dan over?
Ofwel met wat voor soort vragen komen mensen bij mij?
Voornamelijk vragen die te maken hebben met het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden?

Om een goed vakinhoudelijk advies te kunnen geven is het voor professionals bijvoorbeeld van belang om confronterende vragen te durven te stellen.
Het stellen van deze vragen is echter een vaardigheid die je zelf in de praktijk moet ontwikkelen.
Dit leer je niet tijdens je studie, een beroepsopleiding of door het volgen van vakinhoudelijke cursussen.
Als je twijfelt en hier geen hulp bij vraagt of durft te vragen, kan dat veel stress opleveren.

Ook andere factoren kunnen leiden tot stress.
Hoe ga jij om met de emoties van bij jou aan tafel zittende en mogelijk onderling ruziënde klanten?
Hoe leg je uit wat jouw toegevoegde waarde is in een economische crisis?
Kun jij je inleven in jouw klant en zijn of haar vraag?

Geef jij aan waar jouw grenzen liggen, naar je klant en/of je baas?
Heb jij geleerd om feedback te geven?
Of te ontvangen?

Kortom allemaal vaardigheden die, als je ze niet ontwikkelt, kunnen leiden tot stress.
En deze vaardigheden spelen in ieder beroep. Of je nu professional bent in de advocatuur, het notariaat, de accountancy, het bedrijfsleven, de rechtbank, de deurwaarderspraktijk, als fiscalist maar ook als huisarts of als specialist in een maatschap.

De ervaring in mijn praktijk leert mij dat er in al deze vrije beroepen heel veel tijd en energie gestoken wordt in het vergroten van kennis, kunde en inhoudelijke vaardigheden.
Aan de begeleiding ten aanzien van de persoonlijke ontwikkeling van deze professionals als mens schort het vaak echter, vooral door een gebrek aan tijd.
Door het overdragen van alleen kennis leer je echter niet de vaardigheden om de beste professional te zijn.
Om de beste versie van jezelf te kunnen zijn, te kunnen excelleren in je vak moet je weten: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik.

In mijn visie is de tijd aangebroken om stil te staan bij de mensen die werkzaam zijn in deze zakelijke dienstverlening.
Tijd om stil te staan bij de persoonlijke ontwikkeling van jou als professional, zodat jij in je rol kunt groeien.  Door inzicht te krijgen in jouw kwaliteiten en jouw talenten!
Waar ben jij goed in?
Waar beleef jij plezier aan?
Werk jij met passie?
Wat is jouw droom en wat is jouw doel?
Hoe ziet jouw persoonlijk ontwikkelingsplan eruit?

Kortom: persoonlijke ontwikkeling en professionele groei staat centraal in mijn dienstverlening.

Dat is waarom ik graag in contact komen met jou als professional of begeleider van professionals.
Om samen met jou of jouw werknemer(s) stil te staan bij: wat wil jij, wat kun jij en wat wil jij anders doen?
Door het voeren van een aantal gesprekken met jou of jouw werknemer(s) begeleid ik jou/hem/haar in het vinden van de antwoorden op jouw vragen.

Meesterlijk ondernemen

Misschien ben jij al een stap verder in je bewustwording en gaat jouw coachvraag over het zijn van zelfstandig ondernemer als jurist, advocaat of adviseur.
Ook dan ben ik er voor jou.  Om je op een praktische manier te ondersteunen in het ondernemerschap.
Zodat jij op een authentieke manier ook hier kunt doen waar jij goed in bent.

Wil je in dat geval meer weten over het traject ‘meesterlijk ondernemen’, lees dan hier even verder.

Lees meer

Opleiding 'maak meesterlijk contact', start 22 september 2022

Maak meesterlijk contact
De juridische professional van de toekomst moet zich staande kunnen houden in alle maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Voor kantoren, teams en individuele juristen is het daarom zaak dat ze stilstaan bij de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden.

Met veel enthousiasme koppel ik mijn ervaringen in de zakelijke dienstverlening, achtergrond als jurist en kennis en ervaring in coaching en training in een effectieve training met als rode draad: ‘Meesterlijk Contact maken’.

Een beschrijving van de inhoud van de opleiding kun je lezen in de brochure (te verkrijgen door een mail te sturen naar training@meesterlijkcontact.nl), maar ik licht het ook graag persoonlijk aan je toe!

Hoe ziet de opleiding eruit?
Gedurende 6 maanden gaan we met een groep juristen samen aan de slag (groep van minimaal 4, maximaal 8 deelnemers).

 • Eén keer in de maand vindt er live een dagdeel les plaats waarvan bij aanvang er een middagdeel en avondprogramma aan de 1e opleidingsdag voorafgaat.
 • Eén keer in de maand vindt er één-anderhalf uur 1 op 1 coaching plaats (live of via Skype/zoom/teams/telefonisch, in overleg plannen we dat in).
 • Onbeperkt contact via mail of whatsapp om je vragen te stellen.
 • Een dagdeel communicatie advies op maat bij jou op kantoor.
 • Opleidingsdata najaar 2022:
  22 EN 23 SEPTEMBERSTART OPLEIDING najaar 2022:
  6 maanden / 7 live bijeenkomsten met 1 overnachting.
  Start donderdag 22 september 2022 eind van middag + avond + overnachting.
  Dag 1 vrijdag 23 september 2022 hele dag.
  Dag 2 maandag 10 oktober 2022 hele dag
  Dag 3 dinsdag 8 november 2022 hele dag
  Dag 4 dinsdag 10 januari 2023 hele dag
  Dag 5 donderdag 2 februari 2023 hele dag
  Dag 6 vrijdag 3 maart 2023 hele dag
  Terugkomdag: wordt in overleg gepland.Open inschrijving voor iedere (juridische) professional die op een ander niveau wil leren communiceren.
 • Aanmelden of vrijblijvend brochure aanvragen via training@meesterlijkcontact.nl.Aan de opleiding zijn voor (kandidaat)notarissen 28 PE punten (management vaardigheden) toegekend.
 • Investering: € 5.555,- exclusief BTW, inclusief het studiemateriaal, DISC analyse, en alle verblijf- locatie- en overnachtingskosten) en inclusief 1 op 1 coaching én dagdeel advies op maat.Naast de opleidingsdagen maakt deel uit van deze opleiding (de kosten en uren zijn inbegrepen in de investering):
  – iedere maand 1 op 1 coaching (live of online, dat plannen we samen in); en
  NIEUW: een dagdeel live coaching op de werkvloer: ik ben een dagdeel bij jou op kantoor/in de organisatie en voorzie jou van communicatie-advies op maat (dit onderdeel vullen we samen in aan de hand van de communicatievragen die bij jou leven (contact met cliënten, collega’s, medewerkers, werkgever enz)).
 • Meer informatie, aanmelden of de brochure aanvragen kan door een mail te sturen naar training@meesterlijkcontact.nl, te bellen/appen naar 06-12557140 of zelf een free meeting in te plannen via deze link .
Lees meer

Advies

Ben jij een juridische professional die het beste uit zichzelf wil halen ?
Leg jij de lat hoog èn heb je werken met plezier ook hoog in het vaandel ?

Dan ben jij een jurist die topsport beoefent !
Van jou wordt immers verwacht dat je steeds in beweging bent ….

Het is met (wetenschappelijk) onderzoek aangetoond dat gemiddeld 1 op de 4 hoogopgeleide professionals tegenwoordig met succes gebruik maakt van een coach of adviseur. Dit gemiddelde staat in schril contrast tot de hoeveelheid juristen die zich laten bijstaan door een coach of adviseur.

Door het aangaan van een coachtraject, het volgen van een training of het inwinnen van advies door een coach voor professionals komt jouw carrière in een hogere versnelling. Waarom? Omdat je leert om meer te focussen, je krijgt inzicht in waar jouw kracht zit of juist inzicht in datgene dat jou misschien belemmert in je dagelijkse werk.

Het is in mijn ogen daarom de hoogste tijd dat juristen zich laten bijstaan door een (ervaren) coach of adviseur.
Niet omdat je iets niet goed kunt of doet. Maar juist om inzicht te krijgen in waar jij goed in bent, om datgene dat jou uniek maakt nog meer te ontwikkelen. Om daardoor professioneel te kunnen groeien.

In de sportwereld is het al heel gebruikelijk dat topsporters zich laten bijstaan door een coach. Het zijn van een juridische professional is in onze ervaring ook echt topsport…..  Op het Jonge Balie Congres voor de advocatuur, eind 2014,  stond deze vergelijking met de sportwereld ook centraal om aandacht te vragen voor dit onderwerp.

Herken jij jezelf in het beeld van de topsporter die iedere dag topprestaties moet leveren en zou jij je vak nog meer uit willen oefenen vanuit je eigen talent en kracht? Of zou jij gewoon wel eens willen sparren met een ervaren jurist?
Dan ben je bij Meesterlijk Contact aan het juiste adres!

In het geven van advies aan juristen werk ik samen met professionals. Ik zet daarbij mijn jarenlange ervaring als juriste in diverse rollen (als advocate, bedrijfsjuriste bij CZ en de Rabobank en kandidaat-notaris) in. In de advisering aan maatschappen werk ik samen met mijn vader Cees Swagemakers, al ruim 40 jaar werkzaam als advocaat. Hij is naast zijn rol als advocaat jarenlang verantwoordelijk geweest voor het personeelsbeleid bij een groot Brabants advocatenkantoor èn heeft ook jarenlang de rol vervuld van voorzitter van de maatschap. Ik ben er bijzonder trots op dat ik in deze advisering binnen Meesterlijk Contact samen met hem kan samenwerken. Samen staan wij immers garant voor bijna 60 jaar ervaring in de juridische dienstverlening.

Ik weet dus waar ik het over heb als ik praat over stress en werkdruk, efficiënt omgaan met je tijd, omgaan met je baas of patroon, omgaan met je medewerker of stagiaire, contact met je collega (kandidaat)notarissen en advocaten, omgaan met de (kandidaat)notarissen en klerken of medewerkers die in dienst zijn enzovoort.

Waar maak ik het verschil in mijn dienstverlening? Ik lever maatwerk. Bij mij staat het menselijk aspect binnen de juridische dienstverlening centraal. Ik spar met jou van meester tot meester, of van mens tot mens. De keuze is aan jou.

Neem contact met mij op als je eens samen een boompje op wilt zetten; ik sta je samen met mijn team graag bij met raad èn daad!

Lees meer

CONTACT

Neem contact met ons op als je samen met ons een boompje op wilt zetten , we staan je graag te woord!

*
*
*
ST!R
Algemene voorwaarden