BLOG


Terug

Vakantie-inspiratietip: Stap uit je gouden kooi en bevrijd jezelf!

Stel je eens het volgende voor. Je hebt jaren gestudeerd en bent nu eindelijk geworden wat je voor ogen had. Jij bent een TOP  jurist. Je hebt het gemaakt binnen een groot of klein kantoor als advocaat, kandidaat-notaris, fiscalist of als jurist in het bedrijfsleven. Je verdient een riant salaris maar werkt daar ook keihard voor. So far so good, toch…..?

Maar wat nu als je het gevoel hebt dat:
– je niet helemaal uit de verf komt in je rol;
– je alleen aangesproken wordt op kennis en niet op wie je bent;
– jouw bijdrage niet gezien of gewaardeerd wordt binnen je kantoor of team;
– je geen tijd meer hebt voor een sociaal leven of je gezin;
– je geen tijd hebt om gezond te eten;
– je geen tijd hebt om genoeg te slapen;
– je geen tijd hebt om überhaupt aan iets anders te denken dan je werk.

Hoeveel vrijheid ervaar je dan? Heb jij dan bereikt wat je wilde bereiken met de topbaan die je nu hebt?
Hoe zwaar weegt jouw status en ego. BEN jij je baan? Of heb je een baan en ben je jezelf een beetje kwijtgeraakt onderweg?
Door steeds maar te voldoen aan eisen en verwachtingen van anderen. Of aan verwachtingen waarvan jij DENKT dat anderen die van jou hebben. Wiens leven leid je dan? Heb je geleerd alleen te vertrouwen op boekenwijsheid en de wijsheid van anderen die jou hebben opgeleid en begeleid.  Hoe zit het met jouw vertrouwen in je eigen wijs-heid??

Vakantie tijd is een mooi moment om eens over dit soort vragen na te denken…

Herken jij een van de hiervoor omschreven gevoelens en vraag je jezelf wel eens af: wil ik dit (nog) wel?
Voelt je werk of de rol die je speelt binnen je vak soms als een gouden kooi? Met een fantastisch salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden en helaas een bijkomende voorwaarde: dat je jezelf niet mag of kunt zijn?

Neem dan in de komende vakantie eens een moment voor jezelf. En dan bedoel ik echt TIJD VOOR JEZELF. Jij. Alleen.
Sta eens even stil, neem rust en ervaar vervolgens de rust in je lijf. Ga een rondje wandelen, op een stoel zitten zonder mensen om je heen, of op een ligbed naast het zwembad liggen met een muziekje op je telefoon. Het maakt niet uit wat je doet als je maar echt tijd maakt voor jezelf. Ervaar wat dat met je doet. En laat dan de vragen die je bezig houden nog eens de revue passeren.
Je zult verbaasd staan wat er dan gebeurt. In rust komen de antwoorden vanzelf. Dat kleine stemmetje, dat je wel vaker hoort, maar waar je eerder geen tijd voor had om er naar te luisteren, krijgt nu aandacht. Dat stemmetje is je gevoel of intuïtie. Daar zit het antwoord op jouw vragen. Die zitten niet in je hoofd! Dat stemmetje vertolkt jouw eigen wijsheid!

Lukt het niet om bij je eigen wijsheid te komen? Dat kan. Je hebt er jaren over gedaan om het uit te schakelen en op boeken wijsheid te vertrouwen. In geen enkele rechtenstudie zoals Nederlands Recht, Notarieel Recht, Fiscaal recht of welke rechtenstudie dan ook bestond het vak “sta soms ook even stil bij je eigen wijsheid”. Geen wonder dus dat je het niet (meer) weet. Maar je kunt het (weer) leren. Als kind was je hier namelijk heel goed in. Vertrouwen op je eigen wijsheid deed je altijd. Daar hoefde je niet over na te denken. Gek hè. Toen wist jij als geen ander wat goed was voor jou. Maar stap voor stap heb je geleerd dat het anders, beter, slimmer kon. Of niet paste binnen het hokje waar jij bij hoorde of wilde horen.

Stap uit die gouden kooi! Stap uit het verwachtingspatroon dat jij of anderen hebben gecreëerd en leer vertrouwen op je eigen wijsheid!

De enige die jou kan bevrijden ben jij zelf…..

 

Tamara

 

ST!R
Algemene voorwaarden