BLOG


Terug

Verandering van businessmodellen in de juridische dienstverlening

‘De war for talent verbreedt zich’; zo blijkt in een artikel in het blad Mr. dat een rondetafelgesprek tussen topkantoren beschrijft.

De juridische dienstverlening staat aan de vooravond van grote veranderingen. ‘Hoe stuur je een kantoor in zo’n klimaat de goede richting op?’.
Bijvoorbeeld door andere businessmodellen.

‘Wij hebben daarom naast de klassieke partnerroute meerdere trajecten geïntroduceerd om tegemoet te komen aan de nieuwe generaties topjuristen. Meer op de inhoud gericht bijvoorbeeld, met verschillende keuzes qua carrière, want partner worden is allang niet meer heilig’, aldus Mark Kater, bestuurslid bij AKD.

Uit een vergelijking tussen de beroepsgroepen notariaat, advocatuur en fiscaliteit valt dit ook af te leiden.
Ik schreef er een artikel over dat gepubliceerd is in het blad Legal Businesss World: ‘Legal businesscase: wat levert oog hebben voor de mens achter de meester u op?

‘Het is belangrijker geworden de goede mensen binnen te halen’ en ‘de grootste verandering (in businessmodel) is echter de wens van de jongere medewerkers zelf: die willen echt niet allemaal partner worden en hebben een kortere horizon. Voordat ze echt goed ingewerkt zijn, kunnen ze al een ander pad inslaan. Wat wij als kantoor kunnen doen, is mensen zo goed mogelijk opleiden en zo vroeg mogelijk boeiend werk geven.’

Feit is dat de arbeidsmarkt in de juridische dienstverlening verandert, zo blijkt uit genoemde arbeidsmarktspecials.
Feit is dat de nieuwe generatie andere waarden en normen en wensen heeft.
Feit is dat veel van deze nieuwe generatie juristen daarom het vak verlaten of ziek worden.

Dus de vraag is: hoe ga je hier als kantoor mee om?

In het artikel ‘Legal businesscase: wat levert oog hebben voor de mens achter de meester u op?‘ worden 5 hele praktische tips gegeven die meteen toepasbaar zijn.

Wilt u meer informatie of een op uw kantoor toegespitst businessplan?
Neem dan contact op via info@meesterlijkcontact.nl of op 06-12557140.

mr. Tamara Willemse-Swagemakers

ST!R
Algemene voorwaarden