BLOG


Terug

Vrijheid is....

….. mijn eigen weg kiezen.

Heb jij ook wel eens dat je ergens als een berg tegen op ziet? Zowel letterlijk als figuurlijk?
Afgelopen week was ik op vakantie. Een uitgelezen moment om even tot rust te komen. Mijn lijf kwam wel tot rust maar mijn hoofd niet. Ik was aan het piekeren of ik een stap wel of niet zou zetten. Herken je dat? Dat je lijf wel uitrust maar je hoofd maar blijft malen….

Ga ik die stap zetten of niet? Gek genoeg bedacht ik het antwoord op mijn vraag niet toen ik thuis bleef zitten nadenken. Maar juist door in beweging te komen en op het strand te gaan wandelen. Door in beweging te komen en de eerste stap te zetten. Door de nodige bergen te beklimmen en andere hindernissen te nemen kreeg mijn hoofd even tijd om uit te rusten. Ik moest even mijn focus verleggen van mijn hoofd naar mijn lijf om bovenaan de berg te komen. En daar was ineens het antwoord op mijn vraag. Door mijn focus te verleggen en het letterlijk en figuurlijk van de andere kant te bekijken was het ineens heel helder. Ik werd me ineens weer bewust wat me tegenhield om de stap te zetten: mijn eigen gedachten. Nu weet ik dat als ik het probeer en het lef heb om de eerste stap te zetten ik uiteindelijk boven aan de berg kom. Op mijn manier. Door mijn eigen weg kiezen.

Toeval of niet: op de weg terug langs het strandpad zag ik een bordje hangen “eigen weg”. Dat is waar vrijheid voor mij over gaat. Mijn eigen weg kiezen. Niet langs de gebaande paden die iedereen al heeft gelopen. Ik volg mijn eigen pad. Of, om met Frank Sinatra te spreken, “I did it my way”!

Herken jij je in mijn verhaal en zou je op wat voor manier dan ook hulp willen bij het vinden of durven volgen van jouw eigen weg? Aarzel dan niet en neem contact op. Het leven is te kort om je tijd te verliezen met piekeren…..

Wil je geen hulp maar wel – gratis! – tips en adviezen ontvangen uit onze praktijk? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief door een mail te sturen naar info@meesterlijkcontact.nl. Deze aanmelding verplicht je, net als het lezen van deze blog, tot niets.

 

 

ST!R
Algemene voorwaarden