BLOG


Terug

Waarom doe jij wat je doet?

Ik neem je even mee naar 1990 (voor de jongere lezers: ja echt in de vorige eeuw ;-)). Ik zit in 5 VWO en voor mij ligt een beroepskeuze test.

‘Wat een vragen moet ik invullen! Niet normaal zoveel. Wil ik bij de politie? Wil ik billen gaan poetsen in de zorg? Wil ik les gaan geven?

Weet ik veel! Hoe moet ik in hemelsnaam kiezen? Ik wil mijn VWO diploma halen. Daarna zie ik wel verder. Één ding weet ik heel zeker: ik wil géén advocaat worden. Pfff die verhalen bij het avondeten komen me mijn neus uit. Wat een ellende is dat.

‘Jij weet alleen precies wat je níet wilt’, zegt de decaan na het invullen van de test. Klopt. Ik wordt zo onzeker van dit gesprek. ‘Wat vind je leuk?’, vraagt meneer Smulders mij. Werken met mensen lijkt me leuk, zeg ik. In een café of restaurant of zo. ‘Aha, dan is de Hoger Hotelschool misschien wel wat voor jou?’.

De psychologische test heb ik gehaald, maar wat een lastige gesprekken. Ze blijven maar zeuren dat ik geen horeca ervaring heb. Vind je het gek? Ieder uurtje buiten school verricht ik hand-en span diensten bij mijn vader op kantoor.’

Zo kwam het dat ik toch maar rechten ging studeren… En zo kwam het dat ik na mijn studie Nederlands recht kort als advocaat werkte en (nu echt zeker ;-)) wist, dit is het niet. Ik ging werken als bedrijfsjurist. Belandde vervolgens als jurist op een notariskantoor en ging notarieel recht studeren. Na 15 jaar werkzaam geweest te zijn als kandidaat-notaris ging het licht uit. Burn-out.

De moraal van dit verhaal? Ik heb altijd ergens geweten dat wat ik deed niet klopte. Mijn hart maakte geen sprongetje van het recht. Wél van werken met mensen. Maar HOE wist ik dan wat ik daar mee kon? En WAT ging ik dan doen??

Nu weet ik hoe je je droom kunt vinden.
Én waarmaken. ‘Moet dat buiten je vak en moet je een carrière switch maken?’
Nee. Het enige dat je kunt leren is je hart volgen. Waar wordt je blij van in je werk? En hoe kun je daar nóg meer van kwijt in je dagelijkse rol of functie?

Dát is waar Maryse Spapens en ik je in meenemen op 2 juni as tijdens ons LIVE event ‘Uit je hoofd, in je hart’.
Ben jij een snelle beslisser? Maak dan nog 3 dagen gebruik van de early bird prijs.
Als BONUS krijg je dan ook het boek ‘Droom groot’ van Eva Jinek cadeau.

Aarzel niet en meld je aan via deze link.

Wil je weten wat het live event je gaat opleveren? Twijfel je of het iets voor jou is en/of ben je nieuwsgierig naar wie wij zijn?
Speciaal voor jou is er een gratis webinar met een sneak preview van het live event, op dinsdag 10 mei van 20.30-21.30 u. Je kunt je aanmelden via https://lnkd.in/eRDe-vuX

Meer informatie over het live event lees je op https://lnkd.in/gArSWAKG

ST!R
Algemene voorwaarden