BLOG


Terug

Wat is uw volgende stap ?

Hoe neem je als juridische werkgever de volgende stap in deze snel veranderende tijd ? 

In het artikel dat ik in februari van dit jaar schreef voor LegalBusinessWorld gaf ik 5 praktische tips HOE je dat vorm kunt geven. En gaf ik aan waarom het zo belangrijk is dat je oog hebt voor de mens achter de meester. 

Deze reactie ontving ik van een kantoor directeur op dit artikel:

‘Ik onderschrijf volledig, dat het roer om moet om je mensen te kunnen behouden. Ik heb twijfels over de vraag of er al veel advocatenkantoren zijn, die het besef hebben, dat een cultuurverandering nodig is om veranderingen in beleid, denken en handelen te initialiseren.’

En dat klopt. 

Niet alle (advocaten en/of notaris-) kantoren zijn zich hiervan bewust. 

Of ze hebben geen idee HOE je een dergelijke cultuurverandering kunt bewerkstelligen. 

Is dit ook wat u ervaart ? 

‘De verschuiving van pure kennis naar meer competentiegerichte opleidingen neemt toe. De wereld wordt steeds ingewikkelder en veeleisender. Daarin moet je mee als jurist, maar daarvoor moet je wel de skills hebben of anders trainen. Die verschuiving van pure kennis naar meer competentiegerichte opleidingen speelt al langer, maar neemt steeds meer toe.’ Aldus Ronald Koppers in het Advocatenblad.

Het congres ‘de jurist van de toekomst’, op 24 april 2018 georganiseerd door Legal Valley Nederland, haakte daar ook bij aan. 

Maar HOE doe je dat in de praktijk?

Je kantoor voorbereiden op de toekomst? Hoe zorg je er voor dat jouw medewerkers hun kennis combineren met de juiste (communicatie)skills? Welk beleid moet je dan ontwikkelen? Hoe verander je de mindset? Hoe zorg je ervoor dat mensen ècht anders gaan werken ? 

Meesterlijk Contact staat u graag met raad en daad bij in uw volgende stap. Mét een concrete business case en een praktisch stappenplan. 

Meer informatie of een afspraak inplannen? 

Mail dan svp naar info@meesterlijkcontact.nl. 

ST!R
Algemene voorwaarden