BLOG


Terug

Word meester in zelfvertrouwen-sessies

Het is 20 mei 2020.
Ik zit klaar voor 3 ‘meester in zelfvertrouwen-sessies’.
Aangevraagd door mensen die bij mijn online theater ‘cabaret voor empathische professionals’ waren.

Want hoe doe je dat?
Jezelf vertrouwen?
Varen op je eigen kompas in de zakelijke dienstverlening in het algemeen en de juridische wereld in het bijzonder?

Ik ben trots op deze professionals dat ze de eerste stap hebben genomen.
Hulp vragen kost namelijk lef en moed.
Het is iets dat we niet geleerd hebben.
Of afgeleerd omdat het ‘niet hoort’.
Of dat je faalt als je toegeeft iets niet te weten.

Vragen en vraagstukken die aan de orde kwamen in het kader van werken aan zelfvertrouwen:
* welke vervolg stap zal ik nemen?  Het voelt alsof ik tussen twee werelden in zit. Die van het afscheid van mijn huidige rol en die van ‘en wat nu’?
* ik kan mij veilig storten in mijn huidige baan, maar zit daar toekomst in? Wil ik daar nog wel werken?
* ik wil graag werken in een omgeving met juristen waar het veilig is om te sparren zonder aangekeken te worden op het stellen van vragen, maar hoe vind ik die juiste werkplek?
* in functioneringsgesprekken vind ik het lastig om niet emotioneel te worden, ik voel me dan machteloos voel. Zeker als er alleen maar kritiek wordt geleverd en niets opbouwends wordt gezegd. Hoe word ik hier sterker in?
* ik wil graag leren om mezelf minder af te stemmen op een ander en meer naar mijn eigen gevoel/hart te luisteren. Niet mijn eigen gevoel wegstoppen omwille van ‘de goede lieve vrede’. Hoe doe ik dat in de praktijk? Zeker ten opzichte van iemand die meer kennis heeft dan ik?
* ik kan te lang blijven nadenken (piekeren) over dingen voordat ik tot actie over ga. Ik wil de dingen graag goed doen, ik ben toch een beetje bang ben om fouten te maken of dom over te komen. Hoe kan ik dat veranderen?
* ik voel grote onzekerheid bij de stap om het kantoor / het vak te verlaten. Ik probeer in een mindset te komen van ‘experimenteren kun je leren’ zoals jij altijd zegt, maar voel weerstand. Hoe doorbreek ik dat?

Ik heb deze empathische professionals laten zien en ervaren hoe sterk ze eigenlijk zijn.
En dat ze juist door hulp te vragen en even in mijn spiegel te kijken kunnen excelleren.
Het beste uit zichzelf kunnen halen, hun talenten vóór zich kunnen laten werken en nog veel meer op zichzelf kunnen vertrouwen.

Iedere topsporter heeft een coach.
Is dat omdat die topsporter er niets van bakt?
Of omdat hij/zij het beste uit zichzelf wil halen?

Ik weet zeker dat dat laatste het geval is!
En dat kun jij ook!
Herken jij iets van de gestelde vragen en wil jij ook een ‘word meester in zelfvertrouwen’-sessie met mij inplannen?

Bel dan naar 06-12557140 of mail naar info@meesterlijkcontact.nl.
Ik help je graag.
Een meester zijn met zelfvertrouwen is ook voor jou weggelegd!

ST!R
Algemene voorwaarden