BLOG


Terug

Zelfvertrouwen en eigen-wijsheid

Er gaat voor mij niets boven het genieten van een heerlijk bijna verlaten strand waar bijna de zon onder gaat. Ik vind naar de zee gaan heerlijk. Waarom? Ik kom daar altijd heerlijk tot rust. Even geen gedachten. Gewoon genieten van het strand, de zee en de zon.

Vandaag heb ik weer een heerlijke dag gehad met coachgesprekken! Tijdens die gesprekken moest ik denken aan de zee. Ik had dit plaatje in mijn hoofd en het liedje van Trijntje Oosterhuis “De Zee”:

Soms zijn de zee en ik alleen
En is zij net als iedereen
Als ik onder haar golven wil
Dan laat ze mij er niet doorheen
Dat is de zee

Wie neemt me mee
Wie durft te beginnen
Wie laat mij zien hoe mooi een mens kan zijn van binnen
Wie leidt de weg
Wie durft te voelen
Wie draagt het licht wie heeft ’t zicht
Wie neemt me mee

En eigenlijk zijn wij allemaal net zo
Dat we ver onder de spiegel willen gaan
Naar daar waar alle liefde zit
Maar we zijn te bang om ’t toe te staan

Wat me raakt in dit liedje is dat het zo herkenbaar is. In het voeren van coachgesprekken zie ik prachtige mooie mensen bij mij aan tafel zitten met bijzondere talenten, maar zij zien zelf niet hoe mooi ze zijn van binnen. Veel mensen hebben het in de loop der tijd afgeleerd om te voelen. Alles draait in hun leven en carrière om denken, de juiste keuzes maken, vooral keuzes waarvan zij denken dat het zo hoort, keuzes die passen in de verwachtingen van anderen. Ze raken steeds verder van zichzelf verwijderd en lopen dan vast. Omdat ze meer op een ander vertrouwen dan op zichzelf.

Maar niemand anders weet wat goed is voor jou. Alleen jij zelf. Alle antwoorden op jouw vragen zitten in jou. Durf te vertrouwen op jezelf. Onderzoek wat je wilt en wat je voelt en vertrouw op je eigen-wijsheid.

Zo heb ik door deze coachgesprekken ook weer even in de spiegel gekeken. En geleerd dat het advies dat ik mijn coachees geef ook zelf mag gebruiken. Vertrouwen op mezelf. En op mijn eigen wijsheid. Dank jullie wel voor jullie vertrouwen in mij!

Wil je – gratis! – tips en adviezen ontvangen ? Meld je dan nu aan de nieuwsbrief door een mail te sturen naar info@meesterlijkcontact.nl. Deze aanmelding verplicht je, net als het lezen van deze blog, tot niets!

ST!R
Algemene voorwaarden